Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze ooit dakloos waren en in hun auto leefden om daarna miljardair te worden. Maar John Paul DeJoria is een van deze mensen. De nu 73-jarige DeJoria heeft volgens Forbes een vermogen van $3,1 miljard. Er zijn 3 simpele regels die hem leidde van de goot naar de top.

Ooit was John Paul DeJoria een dakloze verkoper van shampoo en encyclopedieën deur-aan-deur. In 1980 richtte hij samen met Paul Mitchell en met slechts $700 een bedrijf op voor haarproducten. Dat bedrijf is nu een van de meest winstgevende bedrijven in zijn sector met een jaarlijkse omzet van $1 miljard.

Daarna richtte hij ook nog Patrón Spirits op, dat een van de meest succesvolle tequillamerken werd in Mexico en jaarlijks meer dan 2 miljoen flessen verkoopt. Maar DeJoria meet zijn succes niet aan de hand van zijn welvaart.

Ik heb zo laag gezeten in mijn leven, dat het fantastisch is om financieel onafhankelijk te zijn en terug te kunnen geven aan andere mensen”, zegt de multimiljardair.

How to spot a billion dollar brand: John Paul DeJoria from CNBC.

Hij volgde 3 regels die hem van dakloos tot miljardair bracht:

Regel 1: Verwacht altijd om afgewezen te worden

Er zullen altijd momenten zijn dat je wordt afgewezen. Je mag je daar niet door laten ontmoedigen. Je zal op deuren kloppen en deuren zullen gesloten blijven. Er zullen mensen zijn die jouw product of bedrijf niet goed vinden. Maar je moet even enthousiast en vol vertrouwen op deur 59 kloppen dan je op de eerste deur klopte.

Regel 2: Zorg dat je product of dienst de beste is

Denk er aan dat je niet in de productbusiness moet zitten, maar in de business waar klanten steeds terugkomen om je product of dienst aan te kopen. Werk hard om je producten of diensten de beste van de markt te maken.

Regel 3: Wees goed voor anderen

Wanneer je in business wil blijven, moet je niet alleen aan de klanten van vandaag denken, maar ook aan de klanten van morgen. Door anderen te helpen, creëer je toekomstige klanten en inspireer je jouw eigen medewerkers. Klanten verbinden zich graag met mensen en bedrijven die er zijn om anderen te helpen, om de wereld te redden en die een verschil willen maken.

Bron: CNBC

Foto Credit: Wikimedia Commons/Gage Skidmore

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>