Europese dividendaandelen aantrekkelijk Door de hele Brexit heisa zijn Europese aandelen goedkoop en aantrekkelijk geworden. Er is wel risico aan verbonden maar dat zit in de prijs verrekend. Dat beweert althans Stephen Macklow-Smith, hoofd van de Europese aandelenstrategie bij JPMorgan Asset Management. Hoewel Macklow-Smith zich bewust is van het feit dat de gevolgen van Brexit in grote mate onbekend zijn, is hij ervan overtuigd dat het Europese economische herstel nog jong en duurzaam lijkt. “Een aanhoudende daling van de werkloosheid in de regio, nu op het laagste niveau sinds 2011, en een verbetering van het consumentenvertrouwen zouden de winstgroei moeten ondersteunen.” De aandelenstrateeg denkt niet dat Brexit op zich roet in het eten zal gooien. “Enkel wanneer er onzekerheid over de integriteit en het voortbestaan van de Europese Unie weer zou beginnen toenemen, ontstaat er gevaar om het economische herstel te doen ontsporen.” In het Verenigd Koninkrijk denkt hij dat exporteurs goed zullen scoren nu het pond op en niveau van 1985 noteert.

JP Morgan: gemiddelde waardering aantrekkelijk

De gemiddelde waardering op de MSCI Europe ex-UK Index en de Britse FTSE All-Share Index is aantrekkelijk wanneer de koers/winst-verhouding wordt aangepast voor de inflatie voor de inflatie van de afgelopen 10 jaar, zegt Macklow-Smith . “Als we deze ratio zo bekijken dan ligt de waardering onder het langetermijngemiddelde.” Aangepast voor inflatie noteert de MSCI Europe ex-UK Index traded tegen 15 keer de verwachte winst tegenover het langetermijngemiddelde van 19,4 sinds de jaren ’80. De waardering van FTSE All-Share Index bedraagt 12,3 tegenover 17 gemiddeld. jp morgan In vergelijking met overheidsobligaties en cash zien aandelen er volgens Macklow-Smith aantrekkelijk uit. Het dividendrendement van de Euro Stoxx 50 Index bedraagt 4,3% terwijl overheidsobligaties nog een rendement bieden van gemiddeld  0,25%. De aandelenstrateeg van JP Morgan ziet potentieel in sectoren die op de binnenlandse markt zijn gefocust zoals de producenten van consumentengoederen en retailbedrijven.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger