De lotto winnen Veel mensen hopen nog altijd in een keer rijk te worden door de jackpot van de lotto te winnen. Iedere week zitten ze te wachten tot de juiste ballen vallen. De lotto is echter een manier om arme mensen die niets van wiskunde kennen nog armer te maken … en onderstaande bewijst deze stelling. De volgende keer dat jij droomt van instant rijkdom, denk dan eens aan deze gebeurtenissen. De kans dat dit gebeurt, is namelijk groter dan dat jij de lotto wint. (En denk dan ook eens wat je allemaal zou kunnen doen met het geld dat je NIET uitgeeft aan de lotto.)

# 1. Gedood worden door een meteoriet

De kans is groter dat je gedood wordt door een meteoriet dan dat je geraakt wordt. Je bent zelf maar een klein doelwit, maar de aarde zelf kan ook geraakt worden door een asteroïde. Volgens astronoom Alan Harris ligt die kans op 1 op 700.000.

# 2. De volgende Warren Buffett worden

De kans is groter dat je miljonair wordt met investeren/beleggen dan dat je de lotto zou winnen. Er zijn volgens de World Health Report namelijk 15,37 miljoen miljonairs op de wereld.

# 3. Sterven in een vliegtuig

Hoe angstaanjagend het ook is om te sterven in een vliegtuigcrash, de kans dat het gebeurt is bijzonder klein. Die kans wordt namelijk geschat op 1 op 5,37 miljoen.

# 4. Een heilige worden

Volgens Gregory Baer, auteur van ‘Life: The Odds’ heb je 1 kans op 20 miljoen om een heilige te worden. Aangezien dat er zo’n 100 miljard mensen op deze aardbol zijn geweest en 5.000 heiligen, heb je meer kans op geroepen te worden door God de Vader dan de lotto te winnen.

# 5. Een filmster worden

Naast miljonair worden, dromen veel mensen ook van beroemd worden. Het aantal beroemde mensen is klein in vergelijking met het aantal die het proberen, maar het is gemakkelijker dan de lotto te winnen.

# 6. Astronaut worden

Volgens de NASA is de kans 1 op 3.000 om toegelaten te worden tot de club van 8 tot 14 astronauten die ieder jaar een opleiding krijgen.

# 7. Olympisch goud winnen

De kans om met een olympische medaille te pronken is 1 op 662.000. Volgens YouTube kanaal sapSCIENCE kan je je kansen verhogen op de Olympische Winterspelen. Vooral curling lijkt de beste optie te zijn aangezien het een groep is en je niet per se ‘afgetraind’ moet zijn.