(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt inmiddels op weg naar een iets hoger slot. Circa een half uur voor het sluiten van de handel noteerden de Dow Jones en S&P 500 index nog kleine verliezen, terwijl techbeurs Nasdaq inmiddels in het groen handelde.

Beleggers vrezen dat de belastingplannen van president Donald Trump vertraging oplopen.

“De Amerikaanse dollar herstelt vrijdagmorgen licht, na kleine verliezen dollar, nadat de Amerikaanse Senaat donderdag het voorstel deed de introductie van de vennootschapsbelasting uit te stellen tot 2019, terwijl een aantal andere wijzigingen werden doorgevoerd in het nieuwe belastingwetsvoorstel”, aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Minister van Financiën, Steven Mnuchin, zei vrijdag in een interview met Fox evenwel dat het belastingplan van Trump op schema ligt om volgende maand te worden afgerond. De bewindsman zei er vertrouwen in te hebben dat het Congres het plan met kerstmis goedkeurt. De meningsverschillen tussen het Huis en de Senaat zijn volgens Mnuchin “erg klein”.

De euro/dollar handelde op 1,1667.

Vanwege Veteranendag hadden veel ambtenaren een vrije dag. Dit vertaalde zich in een vrijwel lege beursagenda. Er was alleen een voorlopig vertrouwenscijfers. Het vertrouwen van Joe Sixpack daalde in november van 100,7 naar 97,8, zo bleek uit cijfers van de Universiteit van Michigan.

De december-future voor een vat West Texas Intermediate sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,43 dollar, ofwel 0,8 procent, lager op 56,74 dollar. Toch had olie deze week de wind in de rug door de politieke onrust in het Midden-Oosten, die ontstond nadat kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië afgelopen weekend in totaal zo’n 200 personen, waaronder prinsen, ministers en prominente zakenlieden, arresteerde. Volgens Salman vanwege corruptie, maar experts wijzen er op dat de kroonprins zo ook zijn eigen positie wil versterken.

Bedrijfsnieuws

Walt Disney won vrijdag 2,5 procent, ondanks dat het entertainmentbedrijf afgelopen kwartaal minder omzet en winst behaalde. Disney kondigde echter ook nieuwe films van Star Wars aan en zei dat het “substantieel” minder zal vragen dan Netflix voor de streamingdienst die het van plan is te gaan lanceren.

JC Penney noteerde zelfs 15 procent hoger. De retailer rapporteerde voorbeurs over het derde kwartaal een beter dan verwachte omzet en identieke omzet. Niet lang geleden verlaagde de warenhuisketen juist nog de doelstellingen om die vandaag vervolgens te overtreffen.

Ook Hertz Global leek aanvankelijk een goede dag tegemoet te gaan en won bij opening stevig, waarna de winst verdampte en het aandeel zelfs iets meer dan een procent in het rood noteerde. Het autoverhuurbedrijf overtrof donderdag laat de verwachtingen met de resultaten over het afgelopen kwartaal en wist voor het eerst in een jaar tijd zwarte cijfers te presenteren.

Nvidia steeg 5,7 procent hoger. De producent van computerhardware publiceerde donderdag nabeurs, net als Hertz, beter dan verwachte winst en omzetcijfers over het afgelopen kwartaal. Miners van cryptomunten waren afgelopen kwartaal goed voor 3 procent van de omzet. In een toelichting zei CEO Jensen Huang: “Crypto is er, en zal ook blijven.” Wel denkt de CEO dat het belang voor Nvidia relatief klein zal blijven.

Altice USA steeg fractioneel. CEO Dexter Goei zal de rol van CEO op zich nemen bij moederbedrijf Altice nv, dat een notering heeft in Amsterdam. Goei is al CEO voor de Amerikaanse tak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.