(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag vlak tot licht lager, na uitspraken van de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer voor het Congres over de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen.

De S&P 500 index stond 0,1 procent in het rood op 2.791 punten, de Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 25.998 punten en de Nasdaq was vlak.

“Markten zijn zo snel zo ver gestegen, het is natuurlijk om enige consolidatie of terugtrekking te verwachten en dat is wat we vandaag zien”, zei beleggingsanalist Willie Delwich van RW Baird.

Volgens hem letten beleggers vooral op het handelsbeleid, dus op Lighthizer, en niet zozeer op Fed-voorzitter Powell.

In een minder positieve toon dan president Trump eerder had aangeslagen, zei Lighthizer voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden dat er “nergens een akkoord over is, totdat er over alles een akkoord is”. Nadat er veel is gesproken met China over de wisselkoers van de yuan, verwacht de handelsgezant dat het akkoord daar iets over zal zeggen.

De Amerikanen willen ook dat China niet langer Amerikaanse bedrijven dwingt om intellectueel eigendom aan Chinese partners te geven. Het is voor een akkoord niet genoeg als China belooft meer Amerikaanse goederen te kopen, zei Lighthizer.

Wall Street sloot dinsdag licht lager na uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de Senaat. Woensdag stond de centrale bankier het Huis van Afgevaardigden te woord, zoals elk half jaar gebeurt. Powell herhaalde zijn afwachtende houding ten aanzien van verdere renteverhogingen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is gestegen met 5,3 procent ten opzichte van de voorgaande week. De marktindex steeg van 365,3 naar 384,8.

De Amerikaanse fabrieksorders stegen in december 0,1 procent, waar vooraf werd gerekend op 0,5 procent. De aanstaande woningverkopen in januari stegen echter sterker dan verwacht, met 4,6 procent. Het Amerikaanse handelstekort steeg in december met 13 preocent tot 79,5 miljard dollar.

De olieprijs steeg fors, met 3 procent, in New York, na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week. Brent-olie werd 2 procent duurder.

De euro/dollar noteerde op 1,1369. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1389 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1385 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Weight Watchers kelderde met 33 procent, na gemengde vieerdekwartaalcijfers en de waarschuwing dat 2019 “zwak” is begonnen.

Dean Foods verloor 11 procent, na tegenvallende verliescijfers. De maker van voeding en dranken schrapte het dividend en kondigde aan naar strategische alternatieven te kijken om de aandeelhouderswaarde te vergroten.

Best Buy werd 16 procent meer waard, na veel beter dan verwachte winst- en omzetcijfers voor de elektronicaverkoper. Het dividend werd verhoogd en het bedrijf gaat voor 3 miljard dollar aandelen inkopen.

Campbell Soup werd 9 procent meer waard, nadat de voedingsproducten zijn verwachtingen voor het jaar bevestigde en niet teleurstelde met de aangepaste winst over het tweede kwartaal.

Lowe’s steeg 1,8 procent, na een kwartaalverlies dat het gevolg was van bijzondere posten ter waarde van 1,6 miljard dollar.

Farmaceutisch concern Mylan verloor 14 procent. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar veel lager zal zijn dan analisten verwachten.

Chesapeake Energy steeg 9,3 procent, na meevallende resultaten en een optimistische vooruitblik.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.