(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken donderdagmiddag licht hoger van start te gaan. Ruim een halfuur voor de opening noteerden de futures op de S&P500 0,1 procent in het groen. 

“Het is een pas op de plaats na de wilde bewegingen van gisteren”, aldus Esty Dwek, chief investment officer bij FlowBank.

De beurzen doken woensdag diep in het rood, na het rentebesluit van de Federal Reserve. De rente werd zoals verwacht met 75 basispunten verhoogd, maar de dot plot zorgde voor een negatieve verrassing. Zo zien de Fed-leden de rente dit jaar naar 4,4 procent stijgen. Dit betekent nog een renteverhoging van 75 basispunten in november en een van 50 punten in december. 

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade staan de aandelenmarkten onder druk, omdat beleggers vrezen voor een recessie in de Verenigde Staten. “Velen denken zelfs dat de Fed op een recessie mikt, gezien hoe agressief het optreedt”, aldus Aslam. 

Vandaag hebben de centrale banken in Zwitserland, Noorwegen en het VK de rentes ook verhoogd. De centrale bank in Turkije verlaagde daarentegen de rente, ondanks een inflatie van meer dan 80 procent. 

Verder is het aantal eerste aanvragen voor een werkloosuitkering in de VS met 5.000 gestegen tot 213.000. 

Later deze namiddag worden leidende indicatoren over augustus en het consumentenvertrouwen gepresenteerd.

Olie wordt bijna twee procent duurder. De euro/dollar noteerde op 0,9881. 

Bedrijfsnieuws

Meta Platforms wil de kosten met minimaal 10 procent verlagen in de komende maanden. Dit meldde The Wall Street Journal. Er vindt momenteel een reorganisatie plaats, zeiden oude en huidige managers van het bedrijf tegen de zakenkrant, en die zal resulteren in een banenreductie. 

Cryptobeurs FTX wil in een nieuwe financieringsronde een miljard dollar ophalen bij investeerders. De nieuwe financieringsronde zou FTX waarderen op 32 miljard dollar, gelijk aan de waardering bij een eerdere financieringsronde in januari van dit jaar.

Vanavond nabeurs staan de cijfers van FedEx op de rol. Maar na een recente waarschuwing en koersval, zullen die vermoedelijk niet meer voor veel beweging zorgen. FedEx trok de outlook voor dit jaar al in. Vooral in Azië en Europa ervaart de bezorger tegenwind. FedEx wil kosten gaan besparen, onder meer door een personeelsstop in te voeren en locaties te sluiten.

Slotstanden

De S&P 500 index daalde woensdag 1,7 procent tot 3.789,89 punten, de Dow Jones index verloor 1,7 procent op 30.183,71 punten en de Nasdaq noteerde 1,8 procent lager op 11.220,19 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties