(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag dicht bij huis gebleven.

De Dow Jones index daalde 0,4 procent naar 25.286,49 punten, de breder samengestelde S&P 500 index beperkte het verlies tot 0,2 procent op 2.722,18 punten, maar techbeurs Nasdaq wist vlak te eindigen op 7.200,87 punten.

Maandag werd nog een stevig verlies geleden op Wall Street.

“Het sentiment is duidelijk fragiel”, constateerde marktanalist David Madden van CMC Markets.

Amerika en China zouden hard werken aan een nieuwe handelsdeal, maar zolang deze er niet is, domineert de onzekerheid, aldus Madden.

Richtinggevende macro-economische cijfers ontbraken dinsdag. Het begrotingstekort van de VS kwam in oktober uit op 100 miljard dollar. Dat was een flink stijging op jaarbasis, maar volgens het ministerie van Financiën het gevolg van kalendereffecten.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1284. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1219 op de borden.

Olie werd flink goedkoper uit vrees voor een veel hoger aanbod dan er vraag is. De december-future voor een vat West Texas Intermediate olie sloot dinsdag 7 procent, ofwel 4,24 dollar, lager op 55,69 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

“De olieprijs zou veel lager moeten zijn op basis van het aanbod”, twitterde Trump. Hij vroeg maandag oliekartel OPEC en dienst belangrijkste lid Saoedi-Arabië om de productie niet te verlagen.

“Zijn gebeden zijn verhoord”, concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets.

Oliegiganten Exxon Mobil en Chevron leverden 2,3 en 1,7 procent in.

Verder kijkt de markt uit naar de bijeenkomst van de Britse regering morgen, als een conceptversie van de Brexit-deal wordt besproken. Nu Brussel en Londen op dezelfde golflengte zitten, lijkt een akkoord haalbaar.

“Als er een akkoord is bereikt in de Brexit-onderhandelingen dan is dat hoe dan ook een verdienste, maar we zijn er nog lang niet, want er hangt nog altijd een zwaard van Damocles boven premier May, dat daar is opgehangen door haar eigen partijgenoten”, zo stelde Stephanie Kelly, politiek econoom bij vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments.

Bedrijfsnieuws

Apple ging maandag hard onderuit met bijna vijf procent nadat een winstwaarschuwing door toeleverancier Lumentum werd geïnterpreteerd als een winstwaarschuwing door de fabrikant van de iPhone zelf. Aanvankelijk leek Apple vandaag te herstellen, maar uiteindelijk sloot het aandeel toch een procent lager.

“De verrassing is dat beleggers er zo lang over hebben gedaan om één en één bij elkaar op te tellen”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “Het besluit om te stoppen met het rapporteren van de verkoopcijfers van de iPhone-, iPad- en andere divisies zou voor beleggers een signaal moeten zijn geweest, in combinatie met de licht tegenvallende omzetcijfers van de iPhone”, zei Hewson.

Lumentum, maandag nog goed voor een verlies van 30 procent, herstelt vandaag wel, met bijna vier procent.

Ondanks een verhoging van de outlook noteerde het aandeel Home Depot slechts 0,3 procent hoger. De doe-het-zelf-keten behaalde afgelopen kwartaal ook meer winst dan voorzien.

Tyson Food leverde zelfs 5,4 procent in. De kwartaalresultaten van het vleesbedrijf stelden analisten dan ook teleur.

GE, maandag één van de grootste dalers op Wall Street met een verlies van ruim zes procent, herstelde met 7,9 procent. Het verkoopt een deel van zijn belang in Baker Hughes wat circa 4 miljard dollar zal opleveren. Na de verkoop zal GE nog altijd een belang van iets meer dan 50 procent in Baker Hughes houden. Het aandeel Baker Hughes won 0,7 procent.

Nvidia en Xilinx stegen met respectievelijk 5,2 procent en 1,5 procent, na adviesverhogingen van Susquehanna. De bedrijven zullen volgens de analisten van Susquehanna naar verwachting profiteren van de groeiende markt voor kunstmatige intelligentie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.