Er is de afgelopen jaren al genoeg gezegd over de komst van de robot. In sommige landen zijn ze al druk bezig met het vervangen van menselijke arbeid voor die van de machine. Vooral in Japan zijn de innovaties op het robotgebied indrukwekkend te noemen. Accountants- en adviesorganisatie Deloitte denkt dat de komst van de robot grote gevolgen gaat hebben voor meerdere sectoren.

Het accountantskantoor laat in een rapport weten dat vooral de administratieve werkzaamheden haast volledig zullen worden vervangen. Dit onderzoek is gebaseerd op de Britse publieke sector en de resultaten liegen er niet om.

Komst van de robot heeft grote gevolgen voor administratieve werknemers

administratie-werknemers

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deloitte, is te zien dat de Britse publieke sector op dit moment nog rond de 90.000 arbeiders in dienst heeft voor het verrichten van de administratieve werkzaamheden. In het jaar 2030 moet dit aantal echter teruggebracht worden naar 4.000 werknemers!

Uiteraard zijn er nog meer banen die bedreigd worden door de robot, maar volgens Deloitte zijn de administratieve werkzaamheden daar extra gevoelig voor. Deze werknemers kunnen dus beter nu al beginnen met het verbreden van hun expertises.

Technologieaandelen breken uit! Dit wil je niet missen.

Het spektakel begint NU pas echt goed los te barsten in de technologiesector nu we na 16 jaar de all-time-high van de Nasdaq hebben overgeschreden. Vanaf nu mogen beleggers zich opmaken voor een nieuwe fase in de stierenmarkt. Deze fase was in het verleden steeds ENORM WINSTGEVEND voor beleggers in technologieaandelen.

LEES HIER indien u geen moment wilt missen van deze krachtige trend