athene

De Griekse bevolking heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. De Griekse regering zag zich noodgedwongen om de Europese hervormingen door te voeren en in ruil daarvoor ontving het land de nodige geldinjecties. Ondanks dat de Grieken ver verwijderd zijn van de economische situatie zoals die was voor het uitbreken van de financiƫle crisis, lijkt er een einde te komen aan de langdurige economische malaise.

Griekenland heeft Brussel de afgelopen jaren heel wat kopzorgen weten te bezorgen. De bakermat van de democratie ging gebukt onder een strenge recessie en de andere Europese landen moesten bijspringen om het schip niet te laten zinken. Toch lijkt deze hulp zich nu eindelijk uit te betalen.

Griekse economie weet eindelijk weer te groeien

greece-gdp-growth-annual

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Trading Economics, is te zien dat de zon lijkt op te komen voor Griekenland. Sinds het jaar 2008 heeft het Griekse bruto binnenlands product al niet meer te maken gehad met een economische groei, maar daar lijkt dit jaar een verandering in te gaan komen.

Daarnaast zijn de verwachtingen voor het komende jaar ook hoopgevend te noemen. Volgens de waarnemingen zou de Griekse economie in het jaar 2017 met 2,7% kunnen gaan groeien. Het begint er dus steeds meer op te lijken dat de zwaarste jaren voor de Griekse bevolking achter de rug liggen.