Tina Lam en Michael Cheng hebben de deal van hun leven gedaan. Door een ‘vergetelheid’ van tientallen miljonairs in San Francisco zijn ze via een veiling voor $90.000 eigenaar geworden van hun straat. De straat staat vol met de duurste villa’s van de regio. En nu wil het koppel er geld mee verdienen.

De veiling kwam er nadat de Presidio Homeowners Association al 3 decennia lang de eigendomsbelasting van $14 niet hadden betaald. Alle 181 eigenaars van de private straten in San Francisco zijn dit verplicht te doen. Maar 1 straat was het ‘vergeten’. Om de $994 achterstallige belastingen (inclusief boetes en rente) te betalen, werd de eigendom van de straat geveild.

Tina Lam en Michael Cheng wonnen in stilte de veiling met een bod van $90.100 in 2015. Sindsdien bekijkt het koppel hoe ze hun investering ten goede kunnen maken.

Lees hier de gratis Vastgoed Gids van Slim Beleggen: In 4 stappen een vastgoedmiljonair

Een mogelijkheid is om huur te vragen voor de parkeerplaatsen in de straat. Er staan 35 multi-miljoenen villa’s in de straat inclusief 120 parkeerplaatsen. Indien de miljonairs in deze private wijk geen ‘zin’ hebben om huur te betalen voor hun eigen parkeerplaatsen, kan het koppel altijd de parkeerplaats openstellen voor het publiek, inclusief de bezoekers van de nabij gelegen golfbaan.

De inwoners van de straat waren zoals te verwachten werd geschokt. Ze gaan dan ook in de tegenaanval om hun straat terug te krijgen.

Maar het antwoord van de belastingdienst was duidelijk:

99% van de eigenaars in San Francisco weet wat ze moeten doen en dat ze hun belastingen op tijd moeten betalen. En zij houden hun e-mailadres up to date. Er is niets dat wij nu nog kunnen doen.”

Lees ook: In 4 stappen een vastgoedmiljonair