Koppel miljonair

Carl en Mindy, een koppel met 2 kinderen, hadden geen zin om te werken tot hun 65e. Ze besloten om $1 miljoen te sparen tegen februari 2017 zodat ze op hun 43e op pensioen konden gaan. Ze bereikten hun doel al in april 2016.

Dit is het verhaal achter hun succes.

Na een zware dag op het werk besloot het koppel om het roer om te gooien. Het mooie aan hun verhaal is dat iedereen dit kan doen. Het enige dat er nodig is, zijn slimme beslissingen en intelligent sparen en beleggen – schrijft het duo op hun blog.

Ken je uitgaven

Het koppel begon met een gedetailleerde lijst te maken van hun uitgaven. Ze schreven alles op van boodschappen tot en met verzekeringen. Ze kwamen erachter dat hun leven zo’n $24.000 per jaar kost. Om een veiligheidsmarge te hebben gingen ze ervan uit dat ze per jaar $30.000 nodig hebben.

Hoeveel spaargeld heb je nodig

Daarna gingen ze berekenen hoeveel geld ze bij elkaar moesten sparen om met een opbrengst van 4% per jaar nooit zonder geld te zitten. Ze berekende dat ze met $800.000 voldoende zouden hebben. Wanneer die $800.000 4% per jaar opbrengt, hebben ze $32.000 inkomsten. Aangezien ze uitgingen van $30.000 kosten per jaar, zouden ze hiervan kunnen leven. Omdat ze ook nog voor de studies van hun kinderen wilden sparen, verhoogde ze hun doel tot $1 miljoen.

Hoeveel ga je per maand sparen

Het koppel had, geven ze zelf toe, al een mooie spaarpot van $570.000 doordat ze voorheen spaarzaam waren geweest en de vader een goede job had. Ze berekende dat ze gedurende 50 maanden $2.000 per maand moesten sparen. Mits de opbrengst van de beleggingen en het reeds gespaarde bedrag zouden ze hun $570.000 kunnen omtoveren tot $1 miljoen.

Tips om te sparen

$2.000 per maand sparen is natuurlijk een immense opgave, maar het koppel slaagde erin door enkele belangrijke stappen te ondernemen. Ten eerste schreven ze ALLE uitgaven op. Door alles te noteren kwamen ze er achter dat ze verschillende onnodige uitgaven deden. Ze kregen een mooi overzicht van waar ze kosten konden schrappen. Het koppel verkocht ook hun huis en ze gingen in een kleiner huis wonen en in een ander gebied waar het goedkoper is om te wonen.

Meer verdienen

Naast het besparen is er nog een andere parameter die belangrijk is: het inkomen. Carl ging extra jobs doen en ook Mindy, die eerst huismoeder was, ging werken. Het koppel verhoogde ook de waarde van hun huis alvorens ze het verkochten en hadden succes op de aandelenmarkt.

Hun relatie met geld

De grootste verandering voor het koppel was echter de verandering in de relatie die ze hadden met hun geld. Ze kwamen erachter dat ze niet veel geld nodig hebben om gelukkig te zijn. Hun levenskwaliteit daalde niet naarmate ze meer (be)spaarden. Ze beseften dat ze geen dure spullen nodig hebben om van een mooi leven te genieten.

Bron + Foto: CNBC