Kinderen die koppig zijn en niet naar hun ouders luisteren, hebben een grotere kans om later veel geld te verdienen. Dat blijkt uit een studie die al 40 jaar duurt. Koppigheid, niet luisteren, regels breken, … als ouder wil je er niet van weten. Maar het zijn wel kwaliteiten die later nodig zijn om meer te verdienen.

Volgens de studie, die werd gepubliceerd in Developmental Psychology, zijn kinderen die niet luisteren naar hun ouders voorbestemd om succesvol te worden. De kans is groot dat ze beter willen doen met hun studies en dat ze meer geld willen verdienen tijdens hun loopbaan.

De Universiteit van Luxemburg, Illinois en de vrije Universiteit van Berlijn bestuderen al 40 jaar lang een groep van 746 personen van hun 12e levensjaar tot aan hun volwassen leven. Ze constateerden dat kinderen die thuis graag de regels breken en vaak overhoop liggen met hun ouders, een grotere kans maken om van een hoger inkomen te genieten tijdens hun volwassen leven.

2 redenen waarom koppige mensen meer verdienen

Onderzoekers gaan ervan uit dat deze koppige mensen een hoger inkomen verkrijgen doordat ze veeleisender zijn op belangrijke beslissingen in hun leven en dat ze beter een hoger loon kunnen onderhandelen.

Het kan ook zijn dat deze mensen veel meer voor zichzelf opkomen, zeggen de onderzoekers. Koppige, regelbrekers die de autoriteit van hun ouders vaak betwisten kweken karakters waarmee ze later veel meer aan zichzelf denken wat vaak resulteert in hogere inkomsten.

Bron: OverSixty