amazon

De meesten onder ons kennen de onlinewebwinkel Amazon wel. Voornamelijk in Amerika is deze web-retailer enorm populair. De afgelopen 10 jaar is het bedrijf aan een indrukwekkend tempo gegroeid en daar hebben de beleggers heel wat profijt van ondervonden. Zo noteert het aandeel op dit moment 2390% hoger dan 10 jaar geleden het geval was.

Uiteraard zijn er maar weinig beleggers onder ons die de afgelopen 10 jaar eenzelfde rendement hebben bereikt. Door de flinke stijging van het aandeel vragen steeds meer beleggers zich stilletjes aan af of Amazon nog wel een investering waard is. Amazon heeft in ieder geval te maken met een probleem dat alleen maar groter lijkt te worden.

Amazon heeft te maken met dit probleem

amazon-kosten-verzending

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de verzendkosten van Amazon in de afgelopen 10 jaar exponentieel zijn toegenomen. Zo had het bedrijf in het jaar 2006 nog te maken met een kostenpost van 317 miljoen dollar en vandaag de dag bedraagt dat meer dan 4,5 miljard dollar!

Uiteraard is deze kostenstijging voor een groot gedeelte te danken aan de toegenomen pakketjes dat het bedrijf moet versturen. Door de toegenomen bestellingen nemen uiteraard ook de verzendkosten toe. Maar, Amazon lijkt zich bewust te zijn van het feit dat hier nog een flinke slag te slaan is. Als gevolg daarvan investeert het bedrijf op dit moment miljarden in haar eigen verzendmethoden.

Het management doet er dus alles aan om dit probleem de kop in te drukken!