china

Uit recent verschenen macrocijfers is op te maken dat de grondstoffenvoorraden de afgelopen weken in China zijn toegenomen. Uiteraard hoeft dit geen slecht teken te zijn, maar steeds meer waarnemers zijn bang dat dit een teken is van een vertraging van de Chinese productie. Op het moment dat er immers minder geproduceerd wordt, blijven er veel grondstoffen op voorraad liggen.

Volgens Hong Hao, China-strateeg bij Bocom International Holdings Co, kan dit het eerste echte teken zijn dat de Chinese economie te maken zal gaan krijgen met een conjunctuurvertraging. Afgelopen week liet hij weten dat er de afgelopen weken al meerdere tegenvallende cijfers zijn gepubliceerd waaruit op te maken was dat de Chinese economie het moeilijk heeft.

Hong Hao waarschuwt voor een conjunctuurvertraging

chinese-economie-conjunctuurvertraging

Hong Hao wijst ons onder andere op de tegenvallende autoverkopen, omzetgroei binnen de retailsector en de zwakke inflatiecijfers. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is daarnaast te zien dat de PMI-cijfers over de Chinese productiesector meestal synchroon lopen met de 10-jarige obligatierente. En juist nu die obligatierente de afgelopen handelsweken is gedaald, is volgens Hong Hao de kans groot dat de Chinese productiesector ook te maken zal gaan krijgen met een terugval.

Het is voor de gehele wereldeconomie te hopen dat de Chinese economie niet te maken zal gaan krijgen met een heftige conjunctuurvertraging. In het jaar 2015 wist het Chinese drama immers heel wat schade aan te richten in de rest van de wereld. Met name op de beursvloer.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER