Verkiezingen Hillary Clinton

In het begin was er geen vuiltje aan de lucht, maar naarmate de nacht vorderde werd het steeds duidelijker dat Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten gaat worden. Op een gegeven moment daalden de Amerikaanse futures 800 punten lager. Wat kunnen we nog verwachten?

Wat veel beleggers over het hoofd zien, is dat niet alleen met Trump een Republikein in het Witte Huis zit, maar dat de Republikeinen óók het Huis van Afgevaardigden in handen krijgen en meer dan waarschijnlijk óók de Senaat. Trump gaat dus veel macht krijgen.

Dit betekent een grote onzekerheid, vooral op korte termijn.

Macro-economen verwachten dat de overwinning van Trump de Amerikaanse aandelenmarkt 7% of zo’n $1.000 miljard kan kosten. Dit haalt de andere beurzen ter wereld ook naar beneden. Analisten bij Citigroup en JP Morgan voorzien ook een sell-off van 3% tot 5%.

Ondertussen dalen wereldwijd de aandelenmarkten en schiet goud de lucht in:

  • Australië: -2,1%
  • Japan: -6%
  • China: -1%
  • Goud: +4%

Goudprijs na verkiezingen

Beleggers zullen zich zorgen maken over het buitenland- en handelsbeleid van Trump. Credit Suisse verwacht dan ook een daling van 5% tot 10%, misschien zelfs tot -15%.

Trump = Brexit?

Er kan een vergelijking getrokken worden met Brexit, toen de beurzen 5% naar beneden donderden. Het is echter nog de vraag of de markten deze keer even snel herstellen als na de Brexit.

Een overwinning van Trump wordt namelijk op hetzelfde niveau gezet als 9/11, de Europese schuldencrisis of de betwiste Amerikaanse verkiezingen van 2000. Het zijn allemaal evenementen die de toekomst hervormen.

Een verandering in het Witte Huis gaat traditioneel gepaard met een hogere volatiliteit en een daling van de aandelenmarkt.

Trump staat vooral voor onzekerheid, maar het wordt tijd om ook eens na te denken of president Trump wel zo erg is als het lijkt. Menig analist ziet de aandelenmarkt namelijk ook deze keer opnieuw herstellen. Dit zou dus een interessant opportuniteit worden om aandelen te kopen.

Bron: Yahoo

Foto: Twitter Hillary Clinton

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!