Tijdens de decembermaand heeft de redactie van Slim Beleggen het team van Trading zo gek gekregen om wat tips te delen. Gratis. En dat levert lezers keihard geld op! Momenteel is er al meer dan 60% aan rendement behaald met de eerste twee gratis tips.

Natuurlijk fantastische rendementen, want deze tips zijn pas in december uitgestuurd. Dat betekent dus dat wie in december deze tips had meegedaan, nu alle cadeaus onder de kerstboom had kunnen kopen met de beurswinsten. Alleen maar door Slim Beleggen te lezen….

Laten we nog heel even terugblikken naar de eerste twee tips.

Long op de S&P 500 & een Dip Buy bij olie

Begin december werd de eerste kooptip gelanceerd. De analisten van het Technische Analyse Rapport, schreven in heldere taal waarom je als belegger maar beter rekening moest houden met een eindejaarsrally.

Vandaag de dag, staat die tip 30% hoger! (Je leest de thesis hier terug).

En lezers, hebben ons massaal gemaild met bedankjes:

Een week later werd weer een nieuwe kooptip gepubliceerd. Deze keer ging het om een turbo op de olieprijs. In die analyse werd duidelijk aangegeven om de dip bij olie te kopen.

Opnieuw een schot in de roos, met 34% winst.

De twee tips waren alle twee voorzien van een manier om met aandelen te kopen en een manier om met een hefboomproduct te kopen. De analisten van Trading, hebben gekozen voor een Turbo als hefboomproduct. Daardoor zijn met hele kleine bewegingen, toch mooie grote winsten behaald.

De twee tips waren alle twee voorzien van een manier om met aandelen te kopen en een manier om met een hefboomproduct te kopen.

De analisten van Trading, hebben gekozen voor een Turbo als hefboomproduct. Daardoor zijn met hele kleine bewegingen, toch mooie grote winsten behaald.

Vandaag doen we het iets anders…

Voor de laatste kooptip voor dit jaar, hebben we onze analisten eens gevraagd om te kijken naar een trade met een wat langere looptijd. In plaats van een paar dagen, de ruimte geven om wat langer door te lopen.

En daar hebben onze analisten gehoor aangegeven. Lees het artikel even goed door, want dit is een bijzondere tip met grote kans op een zeer mooi rendement.

We laten het woord verder aan de jongens van Trading.

 

Winsten in de Lage Landen (met garantie!)

 

Beste beleggers,

Allereerst onze grote dank voor alle positieve reacties die jullie naar ons hebben gemaild. We zijn daar echt heel blij mee!

Goed, direct verder naar de tips.

Voor de laatste kooptip hebben we een index uitgekozen die er nu heel kansrijk bijligt: de AEX-index.

Als we kijken naar de maandgrafiek bij de AEX-index, zien we namelijk een zone die we al een tijdje niet meer hebben gezien:

De zone rond de 545 tot 570 punten. Beleggers die al een tijdje meedraaien, kunnen 2007 nog wel herinneren. Toen zagen we dat niveau voor het laatst.

 

Nieuw koersdoel: 625 punten

 

Waar veel technisch analisten spreken van een weerstand, spreken wij liever van een weerstandszone. Daarbij nemen we niet één koers, maar juist een bandbreedte.

Om dat iets duidelijker te maken:

Sommige analisten zien de 560 punten als een grote weerstand. Daarboven is er sprake van een doorbraak. Dat vinden wij wel erg zwart/wit.

Als je naar bovenstaande grafiek kijkt, zie je namelijk dat er juist heel veel steun is geweest tussen de 525 punten en 545 punten (in 1999, tussen 2001 en 2002, in 2007). En dat iets hoger altijd wat weerstand is geweest.

Wanneer je puur naar een ‘weerstand’ of ‘steun’ kijkt, spreek je eigenlijk over een punt waarop veel handel plaatsvindt zonder echt te bewegen. Dat resulteert dan in een plateau waar je maar niet bovenuit lijkt te komen (weerstand) of bodem die steeds als springplank fungeert (steun).

Pin je dus niet vast op één punt, maar juist op een bandbreedte. En je ziet dat we – in het geval van de AEX – weer zijn aangekomen in een weerstandszone.

Bal onder water

Als we uit deze zone breken, ontstaat er veel opwaartse ruimte voor de AEX. Je kan dat zien als een bal onder water, die ineens uit het wateroppervlak schiet. Zo’n scenario voorzien wij ook voor de AEX-index.

Waarom wij rekening houden met een uitbraak?

Kijk daarvoor even naar de weekgrafiek:

We zien hier 3 fases van een bullmarket. Het begin in 2011, met steeds hogere bodems en steeds hogere toppen. Een klassieke uptrend.

Vervolgens krijgt de uptrend een versnelling naar boven (2015) om vervolgens te consolideren. Dat is wat we in 2015 tot 2017 hebben gezien.

In 2017, hebben we een uitbraak van dit consolidatiepatroon gezien. En zijn hebben we de bullmarket weer hervat.

Maak je geen illusies: dit is een ijzersterk signaal waardoor het slechts een kwestie van tijd is, voordat we een nieuwe uitbraak krijgen boven de weerstandszone en hogere koersen gaan opzoeken.

Zo speel je er op in

De grote graag is alleen: hoe lang gaat dit nog duren? Helaas is dat iets wat je als technisch analist heel moeilijk kan inschatten. Gelukkig, hoef je dat niet te weten om toch geld te verdienen.

Dat brengt ons bij de kooptip.

 

De situatie:

 

Verwachting: AEX gaat stijgen, richting de 625 punten.
Stoploss: Onder de 480 punten is er sprake van een breuk in de uptrend.

Tijdsverwachting? Een paar weken tot een paar maanden

Goed, we verwachten een redelijk grote beweging voor de AEX-index. En in plaats van een Turbo, willen we hier wat ‘rustiger’ op inspelen. Een garantie certificaat, biedt daarvoor uitkomst.

Een garantie certificaat is wat ons betreft echt een product voor een slimme belegger. Zonder moeite beperk je de downside maar profiteer je wel van een stijging. Je hoeft niet ingewikkeld te doen met opties of hedging, dat wordt allemaal voor je gedaan door Commerzbank.

Hierboven ziet u onze tip: het garantiecertificaat op de AEX-index met een garantiewaarde van 87,50 euro. Dat wil zeggen dat het verlies per 100 euro is beperkt tot 12,50 euro.

Met andere woorden: als je 100 euro investeert, verlies je maximaal 12,50 euro. Ongeacht of de AEX 5 of 50% daalt.

Hoe dat kan? Commerzbank is zelf slim gaan hedgen, waardoor het dit product kan aanbieden. Zelf zou je ook zo’n constructie kunnen maken met opties, maar dat vereist veel kennis (en gedoe).

We hebben dus een beperkt verlies, wat er ook gebeurt.

Maar als we nu naar de andere kant kijken, profiteer je wel flink bij een stijging. In dit geval is de participatiefactor van belang. Die staat bij onze tip op 100%. Dat betekent dat we 100% van de stijging meepakken terwijl we maximaal 12,5% kunnen verliezen.

Voor meer informatie: de pagina van het Garantiecertificaat.

Wat gebeurt er bij een stand boven de 625 punten?

Als de koers van de AEX-index, zoals wij verwachten, richting de 625 punten stijgt, ontstaat hier een bijzonder lucratieve investering. Je bent namelijk met beperkt risico toch 100% aan het profiteren van een stijging.

Hoe hoger de AEX stijgt, hoe meer winst. Maar in het geval van 625 punten, waarbij we dus uitgaan van ons minimale koersdoel, ontvang je als belegger een kleine 15,6% op de investering.

Afbeelding: berekening van de winst op peildatum 21-6-2019.

Daarboven, gaat het natuurlijk nog harder.

Natuurlijk begrijpen we als geen ander dat een kleine 16% wat mager oogt, tegenover de winsten die we met de Turbo’s hebben behaald. Maar bedenk je wel: je hoeft hier niet dagen achter het scherm te zitten, want het verlies is gewoon heel scherp beperkt, terwijl je wel profiteert van een stijging.

Een echte ‘leg op de plank’ trade, om gewoon rustig te profiteren van de uptrend in de AEX, zonder je druk te hoeven maken op timing en koersschommelingen.

Een garantie certificaat, is wat ons betreft de beste manier om in te spelen op de AEX. En het certificaat dat we hier hebben uitgekozen, zien wij als een van de leukste kanshebbers voor een mooi rendement in 2018.

ISIN Code: NL0012236509

Toch liever een Turbo of een optie?

Speel je als actieve belegger toch liever in met een Turbo? Dat kan natuurlijk ook. Maar wees je er van bewust, dat je dan wel wat korter op de bal moet inspelen.

We zouden dan kiezen voor een BEST Turbo met een stoploss op 470,72 punten.  

Deze BEST TURBO heeft een hefboom van 6,73. Dat betekent dat als de AEX met 1% stijgt, de Turbo 6,73x zo hard beweegt (zowel omlaag als omhoog). Het risico hierop blijft beperkt tot 100%, wat een stuk groter is dan bij het certificaat. De upside is natuurlijk ook groter, tot boven de 60% als ons scenario uitkomt.

ISIN Turbo: DE000CD646R8

Liever met een optie? Een goede in the money optie, zien we nu als de meest interessante kans, gelet op het feit dat de beurs gerust nog een paar weken zijwaarts kan bewegen. Zo ben je relatief minder tijdswaarde kwijt, dan met een at of out of the money optie.

Fijne kerstdagen!

Reacties