
(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,6 procent in het groen op 573,62 punten, waarmee de Amsterdamse beurs op het hoogste niveau sinds 2001 uitkwam.
“De Europese aandelenmarkten zagen de koersen dinsdag oplopen, nadat de Chinese autoriteiten onverwacht met een pakket stimuleringsmaatregelen kwamen om de druk op de Chinese economie wat weg te nemen”, zo stelde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “Tegenover de toegenomen zorgen over de mondiale handel, was dit een welkome indicatie dat de Chinese autoriteiten proactief willen reageren om de liquiditeit in hun markten te behouden.”
“In combinatie met sterke cijfers van Alphabet, Peugeot en UBS zorgde dit voor een positieve stemming bij zowel Europese als Amerikaanse beleggers in deze belangrijke week van het cijferseizoen”, concludeerde Hewson.
Volgens senior financial economist Tom Simonts van KBC belooft vandaag een “interessant macrodagje” te worden voor economen, met cijfers over de Franse producentenprijzen en het Duitse ondernemersklimaat. Later op de dag krijgen beleggers vanuit de Verenigde Staten nog inzicht in de nieuwe woningverkopen over juni.
Wall Street sloot dinsdag in het groen, na een stroom van kwartaalcijfers waarbij de techsector met name een stevige boost kreeg na sterke resultaten van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Volgens data van Charles Schwab zijn de winsten van 91 procent van de S&P bedrijven die tot dusver hun resultaten heeft gerapporteerd boven verwachting, terwijl bij 75 procent van de bedrijven de omzet beter was dan verwacht.
“Dit cijferseizoen zet de markten opnieuw in vuur en vlam. We zien een zeer groot percentage bedrijven dat de verwachtingen overtreft en we denken niet dat we de piek al hebben gezien, zei analist Janet Johnston van TrimTabs Asset Management. “De handelskwestie blijft het grootste risico en als het probleem blijft groeien, wordt het een punt van zorg, maar op dit moment is er nog tijd om de problemen op te lossen”, voegde Johnston toe.
De Aziatische beurzen noteerden vanochtend overwegend op winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,4 procent tot 22.598,68 punten en de Chinese Shanghai Composite maakte een pas op de plaats op 2.903,60 punten. In Japan wonnen staalreuzen JFE en Nisshin Steel twee tot drie procent en ook de meeste autobouwers schreven aan waarde bij. Mitsubishi Motors gaf juist krap vier procent prijs, ondanks dat de winstcijfers van het bedrijf de verwachtingen overtroffen. In China lagen banken en infrastructuurgerelateerde aandelen er net als dinsdag overwegend goed bij.
De september-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 0,9 procent hoger, ofwel 0,63 dollar, op 68,52 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen tot 0,7 procent hoger. De olieprijs slingerde in de afgelopen dagen tussen winsten en verliezen, na wederzijdse bedreigingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Iraanse evenknie Hassan Rouhani, terwijl de oliemarkt probeerde in te schatten wat de impact zou kunnen zijn op de export van Iraanse olie.
De euro/dollar noteerde vlak op 1,1687.
Bedrijfsnieuws
Berenberg heeft Wessanen op de kooplijst gezet. Het oude advies was Houden en het koersdoel bleef 14,50 euro.
BinckBank kan woensdag onder druk komen te staan, omdat het aandeel vandaag ex-dividend noteert.
Slotstanden Wall Street
De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,5 procent tot 2.820,40 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 25.241,94 punten en de Nasdaq sloot vlak op 7.840,77 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.