(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag waarschijnlijk een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Een negatieve omslag werd ingeluid doordat de futures op technologiebeurs Nasdaq tuimelden door een fore koersdaling voor internetveilinghuis eBay, dat 6,5 procent lager noteerde in de elektronische handel voorbeurs.

Ebay waarschuwde voor het tweede kwartaal op rij dat de winst lager zal uitvallen dan eerder gedacht, hoewel de bijstelling slechts enkele dollarcenten per aandeel betrof.

Ook andere technologiefondsen zoals Netflix, Apple en Nvidia stonden donderdag voorbeurs 1,5 procent tot 2,5 procent lager.

In Europa stonden de aandelenbeurzen ook onder druk met een verlies van 0,7 procent voor de Stoxx Europe index, terwijl Aziatische beurzen bijna 2 procent verloren in Hong Kong en Shanghai, na cijfers die wezen op een groeivertraging in China.

Hoewel de Dow Jones-index woensdag voor het eerst boven 23.000 punten eindigde, met een forse winst, waren er woensdag ook waarschuwingssignalen voor aandelenbeleggers. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin voorspelde dat de aandelenmarkten onderuit zullen gaan, als de verwachte belastingverlagingen in de Verenigde Staten uitblijven. “Als ons dat lukt, weet ik zeker dat we een significant deel van de geboekte winst weer gaan inleveren.” Daarin klinkt een echo van de Amerikaanse president Donald Trump, die de recente reeks records op de Amerikaanse aandelenbeurzen aan zijn beleidsplannen lijkt toe te schrijven.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 51,44 dollar, terwijl een december-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 57,55 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1.1825. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1816 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1787 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Nabeurs openden Alcoa en American Express woensdagavond de boeken.

Alcoa voldeed niet aan de winstverwachting van de markt, maar de omzet overtrof wel de consensus. Alcoa noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent lager.

American Express kwam met aardige resultaten en kondigde het vertrek aan van zijn CEO. Het aandeel verloor voorbeurs 1,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.561,26 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent hoger op 23.157,60 punten en ook de technologiebeurs Nasdaq klom iets op naar 6.624,22 punten.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.