thailand

De groei binnen de Chinese economie van de afgelopen jaren heeft er voor weten te zorgen dat de Chinese middenklasse sterk is toegenomen. Heel wat Chinezen zijn daarnaast verslaafd geraakt aan reizen en daar weten sommige landen enorm van te profiteren.

Slechts 6% van de Chinezen beschikt over een geldig reisdocument, maar hun buitenlandse bestedingen zijn samen wel het hoogste van de hele wereld. De afgelopen drie jaar hebben de Chinezen samen voor een bedrag van ruim 200 miljard dollar geld uitgegeven in andere landen. Voornamelijk Thailand ziet de stroom aan Chinese toeristen met blijdschap aan.

Thailand is blij met de Chinese toeristen

china-toerisme

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van BNP Paribas, is te zien dat de bestedingen van de Chinese toeristen op dit moment 3,5% vormen van het totale Thaise bruto binnenlands product. Ook Vietnam en Zuid-Korea zijn erg in hun nopjes met de Chinese toeristen.

Volgens BNP Paribas analist Richard Iley is de stroom aan Chinese toeristen een van de belangrijkste trends voor de Aziatische landen. Veel van deze landen zien immers daarom hun BBP flink toenemen. Thailand had in het jaar 2015 te maken met 8 miljoen Chinese toeristen. Hoe zal dit plaatje eruit zien als meer Chinezen een geldig reisdocument weten te bemachtigen?

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER