7981823734_3be89ba581_z

Bobby Hoyt was een leerkracht met €35.000 schulden. Op een gegeven moment wou hij zijn schulden zo snel mogelijk afbetalen. Dit lukte hem in slechts 18 maanden. Hij gaf 5 dingen op waar andere jongeren graag geld aan uitgeven zodat hij in snel tempo €35.000 kon sparen om zijn schulden af te betalen.

De realiteit is, zegt Hoyt, dat veel geld sparen of je schulden afbetalen op korte termijn niet gemakkelijk is. Je moet er opofferingen voor maken. Maar het belangrijkste is dat je weet dat die opofferingen slechts tijdelijk zijn.

Geen leuke dingen doen zoals de rest van je vrienden. Het is niet comfortabel, het is niet leuk, maar het loont op korte termijn waardoor de rest van je leven wel comfortabel kan verlopen. ‘Het is OK om tijdelijk een beetje arm te zijn’, aldus Hoyt.

Bobby Hoyt maakte 5 opofferingen zodat hij het grootste deel van zijn inkomen kon sparen om zijn schulden af te betalen.

# 1. Een eigen huis

Hoyt ging samen met zijn vriendin Coral, die ook leerkracht was, wonen in het huis van zijn schoonouders. Ze huurder er een kamer voor €450 per maand. ‘Het was klein en niemand wil graag bij zijn schoonouders wonen, maar het was goedkoop’, schrijft Hoyt op zijn blog.

Jongeren willen graag onmiddellijk een mooi huis kopen, maar een huis kost veel geld. Dat geld uitsparen is al een grote vermindering van de kosten. En denk eraan … het is maar tijdelijk.

# 2. Een nieuwe auto

Jongeren kopen ook graag onmiddellijk een nieuwe auto. Maar je moet een auto beschouwen als een transportmiddel dat je van A naar B brengt. Moet dat per se in een dure auto? Een nieuwe auto is het laatste dat je nodig heb wanneer je nog schulden moet afbetalen.

# 3. Vakantie

‘Veel jongeren sparen een beetje om dan een reis te maken die ze eigenlijk niet kunnen betalen’, zegt Hoyt. Door zijn vakanties op te offeren, maakte hij geld vrij waarmee hij meer geld kon verdienen om later meer op vakantie te gaan.

# 4. Nieuwe kleren

Eens volwassen groei je niet meer. Je kan dan steeds dezelfde kleren blijven dragen tot ze versleten zijn. Je moet niet steeds mee zijn met de nieuwste trends, af en toe een noodzakelijk kledingstuk is voldoende. Koop wat je nodig hebt, niet wat je wilt.

# 5. TV

Een kabel- of een digitaal tv-abonnement kost iedere maand geld. Maar in tijden van internet, YouTube, Netflix, … hoeveel tv kijk je dan nog echt? Heb je dat echt nodig?

Bron: CNBC