Volgens de zowat legendarische technisch georiënteerde speculant Peter Brandt – eigenaar van Factor Trading – is er momenteel vrijwel geen vuiltje aan de lucht wat betreft de Amerikaanse aandelenmarkten.

Zo zou er volgens velen sprake zijn van een nieuwe berenmarkt, na de correctie die we in begin Februari hebben gezien maar volgens Brandt is dit alles behalve het geval.

Het is wat Brandt betreft gewoon een periode van volatiliteit en consolidatie na een geweldig prestatie geleverd te hebben de afgelopen 2 jaar, deze periodes zijn niet meer dan normaal maar werken altijd wel goed om het bange geld uit de markt te schudden.

En dat is exact wat eerder dit jaar is gebeurd volgens Brandt, de correctie was een kenmerk van de ‘muur der zorgen’, de zogeheten wall of worry die een stierenmarkt aflegt op de weg naar boven.

Brandt laat weten dat berenmarkten in de aandelenindexen pas beginnen als het merendeel van de aandelen al op weg naar onder zijn, en dat is gewoonweg niet het geval.

Het is zelfs het tegenovergestelde volgens Brandt, zo is er sprake van steeds meer en meer aandelen in deze indexen die steeds hogere sferen opzoeken, niet lagere.

Zoals de grafiek van Brandt duidelijk illustreert is de brede participatie in een opwaartse trend van aandelen in deze indexen een enorm goed teken en zeker niet het begin van een nieuwe berenmarkt.

De bovenstaande ratio staat momenteel zelfs op een nieuw hoogtepunt, hoger dan de top begin dit jaar!

Je kan wat betreft Brandt dus je hart ophalen en je favoriete aandelen beginnen kopen, deze stierenmarkt heeft immers nog wel wat wat ruimte om hoger te gaan de komende tijd.

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!

Reacties