Geld verdienen

Tilman Fertitta is geen bekende naam, maar hij heeft wel zijn strepen als zakenman verdiend. Hij begon zijn carrière met een lening van $6.000, nu is hij CEO en enige aandeelhouder van Landry. Landry bezit en beheert 500 restaurants van 40 merken. Dit zijn 7 van zijn belangrijkste tips.

Fertitta begon zijn carrière met het pellen van garnalen in het restaurant van zijn vader. Hij kocht en verkocht aandelen tijdens zijn schooljaren. Daar verdiende hij genoeg geld mee om als onderpand te geven voor een lening van $6.000. Zo begon zijn tocht naar de status van self-made miljardair.

Zijn 7 tips kan van iedereen een succesvolle ondernemer maken.

# 1. Het is niet gemakkelijk

Tenzij je een technologiewonder bent of voor het juiste bedrijf werkt dat jou een mooi pakket aandelen(opties) bezorgd, gaat het niet gemakkelijk worden. Als hij zou opgeven iedere keer het moeilijk werd, zat hij nu nog garnalen te pellen voor iemand anders.

# 2. Zorg dat je meer geld hebt dan je denkt nodig te hebben

Je hebt geld nodig om te groeien, en waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie denkt. Je hebt altijd meer geld nodig om alles op de rails te krijgen, ook al duurt het wat langer. Veel mensen falen omdat ze niet genoeg geld hebben.

# 3. Werk samen met de juiste mensen

Doe waar jij goed in bent. Neem andere mensen aan om de rest te doen. Dit gaat zelden of nooit goed met vrienden. Zorg dat je de juiste mensen op de juiste plaats zet.

# 4. Maak fouten

Nadat hij zijn partners had uitgekocht in zijn eerste restaurant, faalde de 2 volgende restaurants die Fertitta oprichtte. Maak fouten, leer eruit en ga verder. De meeste succesvolle mensen van vandaag hebben hun portie fouten al achter de rug.

# 5. Neem mensen aan die mee groeien

Je wil geen mensen in dienst hebben die maar wat rond hangen. De meeste mensen in het bedrijf van Fertitta met een hoge functie zijn gegroeid vanuit het bedrijf zelf. Hij is niet alleen trots op zijn bedrijf maar ook dat veel medewerkers al zo lang voor zijn bedrijf werken. Zoek mensen die mee willen en kunnen groeien met het bedrijf.

# 6. Verander op tijd

Wie niet veranderd, wordt genadeloos voorbij gestoken. De wereld verandert. Wanneer jij je niet op tijd kan aanpassen, zal je afgeslacht worden.

# 7. Gebruik verschillende persoonlijkheden

Gebruik verschillende persoonlijkheden bij verschillende mensen. Zorg dat je de andere mensen begrijpt. Voor de mensen waarvan jij de baas bent, moet je bijvoorbeeld de leider zijn.

Bron: Yahoo Finance