(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat woensdag naar verwachting iets hoger van start.

Futures wijzen op een plus bij opening van 0,4 procent voor de Dow en 0,2 procent voor de breder samengestelde S&P 500 index. De Nasdaq lijkt een klein openingsverlies te lijden.

“We hebben nog altijd veel gesprekken met klanten die hun geld aan het werk willen zetten”, aldus CIO Mike Stritch van BMO Wealth Management. “Nieuwe beleggers stappen de markt in en willen niet de kans missen om aandelen te kopen tegen een lagere prijs.”

De macro-economische agenda is vandaag vrijwel leeg. Er is wat hypotheeknieuws en de wekelijkse olievoorraden staan op de rol. 

Dinsdag herstelde de olieprijs al iets en vandaag noteren de futures bijna twee procent in het groen.

Analisten van Goldman Sachs verwachten dat de olieprijzen volatiel zullen blijven in de komende weken “gezien de onzekerheid rond de deltavariant van het coronavirus” en ontwikkeling aan de aanbodkant nu de olieproductie wordt opgevoerd.

De euro/dollar handelt op 1,1767.

Bedrijfsnieuws

Net als de voorgaande dagen staan er vandaag ook weer de nodige bedrijfsresultaten op de agenda. 

Coca-Cola heeft in het tweede kwartaal zowel de omzet als de winst stevig zien stijgen en liet zich positiever uit over heel 2021. Coca-Cola rekent inmiddels voor dit jaar op een autonome omzetgroei van 12 tot 14 procent. De winst per aandeel zal op vergelijkbare basis met 13 tot 15 procent groeien. In de voorbeurshandel op Wall Street noteerde het aandeel Coca-Cola maandag 2,2 procent hoger.

Johnson & Johnson zag in het tweede kwartaal van 2021 de winst hoger dan verwacht uitkomen en vervolgens de jaaroutlook opnieuw verhoogd. Waar in april nog werd gerekend op een omzetgroei van 9,7 tot 10,9 procent, is dat nu 10,5 tot 11,5 procent. Het aandeel zal krap een procent hoger openen.

Ook Verizon deed in het tweede kwartaal van 2021 beter dan voorzien en stelde de outlook opwaarts bij. Het aandeel lijkt 2 procent hoger te openen.

Harley-Davidson heeft in het tweede kwartaal van 2021 in tegenstelling tot vorig jaar weer zwarte cijfers geschreven en het daarmee ook beter gedaan dan voorzien. De outlook voor 2021 werd door de fabrikant herhaald. De openingswinst wordt geschat op een procent.

Dinsdagavond na het klinken van de slotbel in New York, kwam Netflix al met cijfers. Afgelopen kwartaal kwamen er veel minder nieuwe abonnees bij dan in de eerste maanden van dit jaar. Netflix verwacht dat de tweede jaarhelft verbetering brengt. Voor het derde kwartaal rekent de streamingdienst op 3,5 miljoen nieuwe abonnees met een omzet van 4,78 miljard dollar. Analisten mikken echter op 5,5 miljoen nieuwe abonnees. Het aandeel lijkt een procent lager te gaan openen.

Nabeurs opent Texas Instruments nog de boeken.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg dinsdag 1,5 procent naar 4.323,06 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent tot 34.511,99 punten en de Nasdaq ging 1,6 procent hoger tot 14.498,88 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties