Verschil tussen rijk en arm Bestseller auteur Thomas C. Corley spendeerde 5 jaar van zijn leven tussen de rijken en armen om te ontdekken wat het verschil tussen rijk en arm is (buiten het geld). Hij kwam er achter dat er vooral een groot verschil zitten tussen enkele simpele dagelijkse gewoontes. Corley praat dan ook over ‘rijke gewoontes’ en ‘arme gewoontes’. Dagdagelijkse gewoontes kunnen dus het verschil maken tussen succesvol of onsuccesvol, tussen rijk en arm. Er is natuurlijk geen garantie, maar als je ambitie hebt om rijk te worden, schaadt het niet om onderstaande ‘arme gewoontes’ om te ruilen voor ‘rijke gewoontes’.

# 1. Gokken

Er bestaat niet zoiets als snel rijk worden. Succes en rijkdom hebben tijd, initiatief en doorzettingsvermogen nodig. Diegene die gokken op korte termijn succes, zijn er meestal aan voor de moeite. 52% van de ‘arme’ mensen gokt minstens 1 keer per week en 77% speelt op de lotto terwijl 84% van de rijken niet gokken en 94% niet op de lotto speelt.

# 2. Ongezonde levensstijl

97% van de ‘arme’ mensen eet meer dan 300 calorieën junk food per dag, 69% eet 3 keer of meer fast food per week en 66% kampt met overgewicht. De ‘rijke’ mensen beseffen dat gezond eten, sporten en een goede nachtrust belangrijk zijn om optimaal te presteren.

# 3. Te veel alcohol drinken

Een occasioneel biertje of glaasje wijn kan geen kwaad, maar te veel alcohol drinken kan veel op het spel zetten. 54% van de ‘arme’ mensen drinkt meer dan 2 glazen per dag terwijl 84% van de ‘rijke’ mensen dit niet doet. Alcohol tast je geheugen aan, zorgt ervoor dat je minder helder kunt nadenken en is ongezond als je er te veel van consumeert.

# 4. Te veel tv kijken

77% van de ‘arme’ mensen kijkt meer dan een uur tv per dag terwijl 66% van de self-made miljonairs minder dan een uur tv kijkt. In plaats van tv te kijken, lezen ze een boek of leren ze bij om nog beter te worden.

# 5. Negatief denken

Succes op lange termijn is alleen mogelijk met een positieve ingesteldheid. Wie zich bewust wordt van zijn gedachten, zal merken dat de meeste negatief zijn. De sleutel is dus jezelf bewust te maken van je gedachten en die om te buigen naar positieve gedachten.

# 6. Te veel geld uitgeven

Rijke mensen blijven rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn – Arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn. Meer geld uitgeven dan je verdient, is de kortste weg naar financiële stress. 95% van de ‘arme’ mensen spaart niet en bouwt schulden op waardoor ze in de armoede blijven.

# 7. Een job die je niet graag doet

Wanneer je een job hebt die je niet graag doet, sta je constant onder stress en is er geen motivatie om er tegenaan te gaan. De ‘rijke’ mensen volgen altijd hun passie. Passie en doorzettingsvermogen gaan boven talent.