Marihuana aandelen populair

Er zijn in november niet alleen presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, in 9 staten worden er ook verkiezingen gehouden over de legalisering van marihuana. In deze staten mag de bevolking kiezen voor legalisering van medisch of recreatief gebruik, of beide.

In de aanloop naar deze verkiezingen gaan de marihuana aandelen alvast door het dak. Veel aandelen handelen niet op de grote beurzen maar op de OTC-beurs. Ze hebben het moeilijk om een goedkeuring te krijgen omdat marihuana nog niet op federaal niveau werd gelegaliseerd.

Maar dat wil niet zeggen dat het waardeloze aandelen zijn, in tegendeel.

Dit is de grafiek van General Cannabis Corp., een bedrijf dat ruimtes leaset om marihuanaplanten te kweken.

General Cannabis

Dit is de grafiek van Cannabis Sativa, waar presidentskandidaat Gary Johnson CEO van was tot januari van dit jaar. Dit bedrijf heeft ook een dochteronderneming dit crèmes en lipbalsem maakt.

Cannabis Sativa

Dit is de grafiek van United Cannabis, dat medische marihuana behandelingen aanbiedt.

United Cannabis

Dit is maar een kleine greep uit het aanbod aan marihuana aandelen. Onderstaande tweet van ‘Briefing Trader’ laat alvast zien dat heel de sector in een sterk momentum zit.

De aankomende verkiezingen kunnen dus een grote impact hebben op de sector. Er wordt vooral uitgekeken naar Californië. Wanneer Californië een land zou zijn, was het de 6e grootste economie ter wereld.

Een legalisering in Californië en/of de andere 5 staten kan de sector een nieuwe duw in de rug geven. Volgens Arcview Market Research kan de legale marihuanamarkt in de Verenigde Staten groeien tot $21 miljard tegen het einde van dit decennium.

Volgens een onderzoek van Pew Research is 57% van de Amerikanen voor legalisering van marihuana, dit is bijna een verdubbeling ten opzicht van 10 jaar geleden.

De 5 favoriete marihuana aandelen van Slim Beleggen ontdekt u in dit unieke rapport

Bron: Business Insider