Marihuana-aandelen legaal

Beleggen in marihuana-aandelen is niet eenvoudig, maar kan wel héél lucratief zijn. De Amerikaanse marihuana-index staat al 200% hoger dan in het begin van het jaar. En daar is een goede reden voor: marihuana wordt in de VS op steeds meer plaatsen legaal.

De legalisering van marihuana in de Verenigde Staten is al een tijdje bezig, maar komt nu in een nieuwe stroomversnelling. 5 nieuwe Staten — Arizona, Californië, Maine, Massachusetts en Nevada —staan op het punt marihuana te legaliseren voor recreatief gebruik.

Ook 4 andere Staten – Arkansas, Florida, Montana en North Dakota – staan op het punt marihuana te legaliseren voor medisch gebruik. In 25 andere staten is marihuana voor medisch gebruik al gelegaliseerd en 4 Staten legaliseerden marihuana al voor recreatief gebruik.

Dit is dus een zeer snel groeiende sector.

Marihuana beleid VS

Volgens New Frontier Data, een marihuana onderzoeksbureau, zal de verkoop van legale marihuana groeien tot $20,6 miljard tegen 2020 tegenover $7,4 miljard vandaag. Dit is een groeiritme van 29% per jaar! De 5 Staten die op het punt staan de softdrug te legaliseren voor recreatief gebruik, zullen alleen al de verkoop met $2,7 miljard kunnen verhogen in 2018 en tot $8 miljard in 2020.

Hoe beleggen in marihuana-aandelen

Voor beleggers in marihuana-aandelen is dit uiteraard goed nieuws. Maar de sector zit nog in volle ontwikkeling. Dat betekent dat het niet eenvoudig is om betrouwbare aandelen te vinden. Marihuana-aandelen zijn heel risicovol en niet alle bedrijven zullen het overleven, zegt Dan Nicholls, vice president van de Marihuana Index.

De Marihuana Index begon in januari 2015. De index bestaat uit aandelen met een marktkapitalisatie van minstens $10 miljoen, een dagelijks volume van $20.000 en een aandelenprijs boven $10 cent. Dit vertegenwoordigt slechts 23 van de meer dan 200 genoteerde marihuana-aandelen.

Nadat de index in 2015 met 57,2% daalde, is er vandaag een heel ander verhaal te zien. De index steeg in 2016 al met 200%!

Marihuana Index

Tot op heden bestaat er nog geen ETF waarmee je gespreid kan beleggen in marihuana-aandelen. Het is dus heel belangrijk om je huiswerk te maken. Maar dat de sector een gigantisch potentieel heeft, is duidelijk. Veel van deze aandelen staan nog maar aan het begin van een enorme groei.

Wie kennis wil maken met de sector en 5 beloftevolle aandelen kan alvast zijn eerste stappen zetten met het Marihuana Rapport van Slim Beleggen.

Bron: CNBC