Marihuana industrie 2016

Marihuana gaat internationaal. Het gros van de marihuana aandelen noteert in de Verenigde Staten. Canada volgt het buurland op de voet. Maar ook in Australië begint de sector te groeien en bloeien. Marihuana aandelen staan er gemiddeld al 130% hoger sinds het begin van het jaar.

Australië versoepelde recent de beperkingen voor de invoer van marihuana voor medische doeleinde. Marihuana wordt al succesvol gebruikt in behandelingen tegen ziektes van epilepsie tot kanker. De versoepeling heeft beleggers in navolging van het Amerikaanse en Canadese voorbeeld ook in Australië naar de marihuana aandelen gestuurd.

Let wel op! De beursgenoteerde marihuana aandelen down under zijn veel kleiner dan in Noord-Amerika. Dit zorgt voor meer groeimogelijkheden, maar ook voor grotere gevaren doordat het kaf nog niet van het koren werd gescheiden. Dat is in de VS en Canada ondertussen wel grotendeels het geval.

Marihuana aandelen Australië

De aandelenmarkt is in ieder geval opgetogen over de versoepeling. Niv Dagan van Peak Asset Management heeft een klein deel van zijn beheerd vermogen (100 miljoen Australische Dollar) geïnvesteerd in de sector. Hij hoopt daarmee het voorbeeld te volgen van het Tribeca Global Natural Resources Fund te volgen. Dit hedge fund kende een fantastisch jaar 2016 dankzij een kleine blootstelling aan marihuana aandelen.

Marihuana aandelen wachten een mooie toekomst

The Hydroponics Co. Ltd., een producent van lichtbakken en glas voor de kweek van marihuana, staat op het punt naar de Australische aandelenmarkt te trekken. Er was al 3 keer meer vraag naar de aandelen bij de IPO dan het aanbod. Dit toont aan hoe groot de interesse is.

Volgens analisten kan de markt van 100 miljoen Australische dollar de komende jaren verdrievoudigen. Dit is echter klein bier in vergelijking met de Verenigde Staten waar de markt tegen 2020 zo’n $21 miljard groot kan zijn. In Canada kan de marihuana industrie zo’n $10 miljard per jaar opbrengen.

Er is ook een Marihuana-ETF in de maak, maar die richt zich in eerste instantie nog op de Amerikaanse aandelenmarkten.

Bron: Bloomberg

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …