Mark Zuckerberg succesvol ondernemen

Mark Zuckerberg bracht Facebook in 2012 naar de aandelenmarkt. Hij haalde daarmee $16 miljard op. Het was een van de grootste beursgangen uit de geschiedenis. En na een moeilijk begin is het sociale netwerk een gigantische hit op de aandelenmarkt. Zuckerberg weet dus hoe je een bedrijf moet opbouwen. In een interview deelt hij zijn beste advies.

Volgens Zuckerberg is de sleutel achter succes het volgende:

Begin met een probleem dat je wil oplossen. De beste bedrijven ontstaan uit de drang om iets te bouwen dat de wereld kan verbeteren, ook al is het een lokale aangelegenheid.’

Volgens de Facebook-CEO willen veel ondernemers een bedrijf beginnen zonder dat ze weten wat ze willen doen. Dat is de omgekeerde aanpak.

Het beste is om een probleem te identificeren en daar een oplossing voor te zoeken. Maar het moet niet eender wat zijn. Het moet iets zijn waar je diep bij betrokken bent, iets waar je zelf gepassioneerd rond bent.

<< Interesse in dividendaandelen? Volg ons hier >>

Iedereen die al ooit eens een bedrijf heeft opgebouwd, zal je zeggen dat er altijd moeilijke periodes zijn geweest. Er zijn moeilijke en harde beslissingen te nemen. Maar het is allemaal de moeite waard wanneer je echt gelooft dat je een verschil kan maken, dat je iets waardevols kan creëren voor andere mensen.

En dat is de manier waarop de grootste bedrijven worden gebouwd.

Bron: CNBC