Beleggers hebben veel vertrouwen de resultaten van Facebook en sturen het aandeel fors hoger. CEO en oprichter Mark Zuckerberg vaart er wel bij. Hij werd de afgelopen week maar liefst $3,5 miljard rijker.

Zuckerberg heeft nog steeds 17% van de aandelen Facebook in handen en bezit de meerderheid van de stemrechten. Door de stijging van de beurskoers, werd Zuckerberg $3,5 miljard rijker. Sinds begin dit jaar noteert het aandeel zelfs al 40% hoger. Hierdoor is Zuckerberg momenteel zo’n $67 miljard waard volgens de Forbes Billionaires list.

Zuckerberg is momenteel de 6e rijkste persoon ter wereld en de enige dertiger in de top 50.

Er is geen directe reden waarom het aandeel Facebook stijgt. Beleggers kijken vol vertrouwen uit naar de resultaten van het 2e kwartaal die eind deze maand op de planning staan. In het verleden wist Facebook de verwachtingen steeds te kloppen.

Maar Mark Zuckerberg was zeker niet de enige die een goede week achter de rug heeft.

Rijkste man ter wereld, Bill Gates, werd ook $900 miljoen rijker waardoor zijn fortuin momenteel op zo’n $90 miljard uitkomt.

Jeff Bezos van Amazon, de 2e rijkste man ter wereld, kwam zelfs dichter in de buurt van de eerste plaats. Hij werd de afgelopen week maar liefst $1,9 miljard rijker. Zijn vermogen staat momenteel op $85 miljard.

Bron: Forbes