Voor mensen die meer geld willen verdienen, heeft de wetenschap een goede oplossing gevonden: meer slapen. Een tekort aan slaap is niet alleen slecht voor je gezondheid, het is ook slecht voor je bankrekening. Lig dus zeker niet wakker van je geld, dat maakt het alleen maar erger.

Uit een onderzoek blijkt dat mensen die 1 uur langer slapen, op langere termijn hun loon met 5% zien toenemen. Door meer en beter te slapen, verhoog je de kwaliteit van je werk waardoor je beter en efficiënter werkt. Dat is goed voor je carrière … en je portemonnee.

Dokters weten al langer dan vandaag dat te weinig slaap aanleiding is tot obesitas, diabetes, hartziekten en tal van fysieke aandoeningen. Maar nu blijkt ook dat het je financiën aantast.

Een slaaptekort zorgt voor:

  • Een daling van je geheugen en productiviteit
  • Een vermoeid uiterlijk
  • Problemen om met andere mensen samen te werken
  • Een verminderde capaciteit om dingen te leren

Slapen naar succes

Slapen is dus belangrijk om iedere dag optimaal te functioneren. Dit zijn enkele tips die jou kunnen helpen aan een betere nachtrust en bijgevolg een betere bankrekening.

– Ga iedere dag (ook in het weekend) op hetzelfde moment slapen en sta op hetzelfde moment op.

– Luister naar rustige muziek om sneller in slaap te vallen.

– Zet de thermostaat wat lager. Hierdoor daalt je lichaamstemperatuur en heeft het de neiging om sneller in slaap te vallen.

– Leg mobiele toestellen aan de kant, minstens 1 uur voor je gaat slapen. Wat je dan nog ontvangt aan berichten en mails, kan wachten tot de volgende dag. Daar moet je niet meer van wakker liggen.

– Gebruik geen slaappillen, maar magnesiumpillen. Magnesium is een natuurlijk product dat ontspanning en neurotransmitters om te slapen stimuleert.

Deze strategie maakt van iedere 100 euro een som van 4.000 euro

Warren Buffett perfectioneerde dit wonder en is het levende bewijs dat je van een klein bedrag een groot fortuin kan maken. Met de juiste aandelen kan ook jij – zelfs met een klein bedrag – hetzelfde doen.

Lees hier hoe je rijk kan worden door een klein bedrag te beleggen