Het is noodzakelijk om op voorhand zeer goed te overwegen in welke activa je nu je zuurverdiende centjes gaat investeren, om je vermogen zo te laten groeien op de lange termijn.

Daarom is het ook wel eens fijn om te weten wat anders mensen met hun geld doen of zouden doen, en dat is exact wat de mensen van Statista uitgezocht hebben.

Statista – een website die meer dan 1 miljoen statistieken beschikbaar heeft – heeft namelijk – met hulp van een enquête – uitgezocht waar de gemiddelde Amerikaan zijn geld in investeert.

De vraag die deze vrijwilligers voorgeschoteld kregen was al volgt: “wat zou je doen als je $10000 belastingsvrij kon beleggen?”

In de volgende grafiek zie je de opties wat betreft de mogelijke antwoorden en de percentages van hoeveel deelnemers deze optie vervolgens gekozen hebben.

Zo zou meer dan 1/4ehun schulden afbetalen met dit geld alsook zou 1/8edit geld gebruiken om te sparen, beide een begrijpelijke keuze.

Ook opmerkelijk is dat maar een goede 7% van de participanten hun geld in de aandelenmarkten zouden steken, iets waar je toch wel vrij snel aan zou denken bij het woord ‘investeren’, dit blijkt echter niet het geval te zijn.

Het beleggen in vastgoed blijft vrij populair, deze optie haalde vrijwel het dubbel van de optie aandelenmarkt, een toch wel erg opmerkelijk feit, zeker na de goede prestaties van de beurzen de laatste jaren.

Na de bovenstaande categorieën kwamen verschillende minder populaire sectoren die allemaal onder de 10% scoorde, maar het was tenslotte wel verrassend om te zien dat de cryptovaluta – ondanks de recente crash – nog altijd erg populair blijken te zijn, deze categorie haalde een dikke 5%.

Je zou dus kunnen concluderen dat de gemiddelde Amerikaan nog altijd vrij conservatief is, maar wel met een speculatief randje.

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!

Reacties