Jongeren vragen over geld Een Amerikaanse studie brengt onthutsend nieuws. De meeste 20-ers kunnen onderstaande 3 vragen over geld niet correct beantwoorden. Dit komt door een gebrek aan financiële opvoeding. Je eigen financiën kunnen beheren is zo ontzettend belangrijk en toch leren zee je dat niet op school. Deze 3 vragen over geld zijn in feite basiskennis en toch haalt de gemiddelde jongere maar 1,8 op 3. Slechts 1 op 4 kon alle vragen correct beantwoorden. Hoe staat het met jouw basiskennis over geld? (antwoorden onderaan het artikel) Vraag 1: Is de volgende stelling juist of fout: Een individueel aandeel kopen is veiliger dan een aandelenfonds kopen? Vraag 2: Stel, je hebt €100 op een spaarrekening die 2% per jaar opbrengt. Na 3 jaar heb je dan: a) Meer dan €102 – b) exact €102 – c) minder dan €102. Vraag 3: Stel, je hebt een spaarrekening die jaarlijks 1% opbrengt terwijl inflatie 2% per jaar bedraagt. Na 1 jaar kan je dan met je geld op de rekening: a) meer kopen – b) evenveel kopen – c) minder kopen.

Jongeren stellen geen vragen over geld en beheren het slecht

Uit het onderzoek blijkt ook nog dat jongeren heel onverantwoord gedrag vertonen op 3 belangrijke categorieën: schulden op tijd betalen, een budget beheren en minder uitgeven dan je verdient. De meeste jongeren vertonen verantwoordelijk bedrag in slechts 1 van de 3 categorieën. Slechts 2% schenkt voldoende aandacht aan alle categorieën. Nog uit het onderzoek blijkt dat familie en andere bronnen (zoals Slim Beleggen) een belangrijke rol kunnen spelen in het financieel opvoeden van jongeren. Vrouwen die een goede band hebben met hun ouders, beheren hun geld over het algemeen beter. Mannen die ‘grondig’ en ‘voorzichtig’ zijn, behalen ook een betere score in hun financieel beheer. Voor beide geslachten is het belangrijk om ook een sterke eigen discipline aan de dag te leggen. Dit is het probleem Omdat je het niet op school leert, moet je het dus zelf leren. Je kan dit leren met vallen en opstaan of je kan de goede raad aannemen van je ouders of van Slim Beleggen. (vooral met dit prachtige e-boek kan je alles leren wat nodig is om je persoonlijke financiën op orde te zetten én te houden) Maak zo jong mogelijk werk van je persoonlijke financiën, je zal jezelf later enorm dankbaar zijn. Antwoorden op de vragen (deel gerust je score via ‘reacties’): #1) Fout # 2) Meer dan €102 # 3) Je kan minder kopen

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger