Valuta groeilanden

Beleggen moet soms écht niet moeilijk zijn. Wil je beleggen waar omzet, winst en cash flow het snelste groeit, kijk dan naar de landen die het snelste groeien. Dat doen de meeste beleggers. Maar ze vergeten dan een ongelooflijke opportuniteit, de sector die het snelste groeit binnen het land dat het snelste groeit.

Veel beleggers laten de kans al aan hen voorbij gaan om te beleggen in groeilanden. Deze landen hebben een veel hogere economische groei, een veel lagere schuld en een veel betere demografie. Diegene die wel beleggen in deze markten, beperken zich meestal tot de algemene groeimarkt. In plaats daarvan kan je beter beleggen in de sector die het snelste groeit binnen deze groeimarkten.

Dat is de ongelooflijke kans die veel beleggers laten liggen.

De snelste groei is te vinden in de sector van consumentengoederen binnen de groeilanden. Deze sector maakt echter maar 15% uit van de algemene groeimarkten beleggingen. Je hebt dus maar een kleine blootstelling aan de sector waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Groeilanden maken ondertussen al 40% van de globale economie uit

Meer dan 3 miljard consumenten uit de groeilanden komen in de middenklasse. Deze middenklasse geeft steeds meer geld uit aan consumentengoederen. Wil je dus beleggen in groeilanden, beleg dan in bedrijven uit de sector van consumentengoederen in deze landen.

Je kan je amper voorstellen wat de koopkracht van 3 miljard mensen teweeg kan brengen. Deze 3 miljard mensen komen op een punt dat ze voldoende geld hebben om ook effectief te gaan uitgeven.

De meeste beleggers kopen een fonds of een ETF die zich richt op groeilanden. Maar dan hebben ze maar een blootstelling van 15% aan de snelst groeiende markt binnen deze landen. En de trend van deze sector is nog lang niet voorbij. In het westen lijkt het tijdperk van de middenklasse voorbij, in de groeilanden begint ze nog maar net.

Bron: ValueWalk

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER