(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag flink in de plus, dankzij goede kwartaalcijfers van een aantal Amerikaanse bedrijven.

De toonaangevende S&P 500 index stond anderhalf uur voor de slotzoemer 1,9 procent hoger. De cijfers en vooruitzichten van Goldman Sachs, Morgan Stanley, UnitedHealth en Johnson & Johnson vielen bij beleggers in goede aarde.

“De winsten van dinsdag laten zien dat de verliezen van vorige week het gevolg van een normale volatiliteit waren”, stelde Jim Smigiel, beleggingsspecialist bij SEI. Toch denkt Smigiel dat de grootste winsten op de aandelenmarkten achter ons liggen. “Volatiliteit zal een constante factor blijven voor beleggers”, zo meet Smigiel.

De techaandelen lagen er dinsdag goed bij. Volgens Joe Kulina van Wedbush Securities had dit te maken met Adobe, dat maandagavond zijn omzetdoelen naar boven bijstelde.

Deutsche Bank was in een rapport positief over de Amerikaanse aandelenmarkt, die de sterke Amerikaanse economie nog niet geheel zou weerspiegelen.

De spanning rond Saoedi-Arabië over de vermiste Saoedische journalist Jamal Khashoggi leek dinsdag even minder een rol te spelen. Veel CEO’s en prominenten zegden hun bezoek aan een economisch forum in het land af, na de veronderstelde moord op een dissidente journalist tijdens een bezoek aan het Saoedische consulaat in Istanbul.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo brengt momenteel een bezoek aan Saoedi-Arabië om de zaak te bespreken. Pompeo heeft volgens The Wall Street Journal de Saoedische leiders verteld dat zij snel duidelijkheid over de mogelijke moord op de journalist moeten verschaffen. Volgens de minister moeten zij alles doen om een diplomatieke crisis te vermijden.

Op economisch gebied meldde het ministerie dat de Amerikaanse overheid in het afgelopen boekjaar het grootste begrotingstekort ooit heeft geboekt. Volgens sommige commentatoren is dat ongebruikelijk, wanneer de economie zo goed draait.

De Amerikaanse industriële productie steeg in september. De productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven nam in september met 0,3 procent toe, na een stijging 0,4 in augustus. Er was gerekend op een toename van 0,2 procent.

Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers steeg in oktober. De NAHB-huizenindex kwam in oktober uit op 68, tegenover 67 de maand daarvoor.

Het aantal vacatures in Amerika nam in augustus toe naar een recordniveau. In augustus waren er in de Verenigde Staten circa 7,14 miljoen openstaande vacatures. In juli waren dat er ongeveer 7,08 miljoen.

Olie werd duurder. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 72,06 dollar, terwijl een december-future Brent 1 procent meer kostte op 81,60 dollar.

De euro/dollar vertoonde weinig beweging en noteerde op 1,1578. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1567 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1580 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Zakenbank Goldman Sachs won 2,6 procent en Morgan Stanley klom zelfs 5,5 procent. Beide banken presenteerden kwartaalcijfers die goed werden ontvangen.

Vermogensbeheerder BlackRock meldde dat de winst afgelopen kwartaal met ruim een kwart is toegenomen. Het aandeel verloor 4,3 procent.

Netflix komt nabeurs met cijfers. Dit fonds behoort tot het rijtje van internetreuzen genaamd FANG, samen met Facebook, Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Farmaceut Johnson & Johnson zag de winst oplopen en stelde de jaarvooruitzichten licht opwaarts bij. Het aandeel klom 1,2 procent.

UnitedHealth won 4,1 procent, nadat het Amerikaanse gezondheidszorg- en verzekeringsconcern de outlook voor het gehele jaar verhoogde.

Retailgigant Walmart verlaagde de winstverwachting voor dit jaar met 25 dollarcent tot tenminste 4,65 dollar per aandeel, omdat de investering in het Indiase internethandel Flipkart de winst zal verwateren. Dit maakte de Amerikaanse retailreus dinsdag bekend voor aanvang van een beleggersdag. Walmart steeg 1,8 procent.

Opvallend nieuws is dat taxi-app Uber naar de beurs zou willen tegen een waardering van 120 miljard dollar. Dat is meer dan de marktwaardering van de drie grote Amerikaanse autofabrikanten General Motors, Ford en Fiat Chrysler samen.

Tesla steeg 5,7 procent. Een federale rechter heeft de schikking tussen Tesla en beurswaakhond SEC goedgekeurd. Dat betekent onder meer dat Elon Musk geen voorzitter van de raad van bestuur meer is. Wel blijft hij aan als CEO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.