Mercedes pick-up 5

Afgelopen dinsdag presenteerde Mercedes-Benz het nieuwe X-klasse segment. Deze X-klasse is volgens Mercedes de eerste ‘premium’ pick-up in de wereld. Naast de opmars van de SUV’s rekent Mercedes nu op een opmars van pick-ups. En daar wil de Duitse autoproducent een voorname rol in spelen.

Met de X-klasse betreedt Mercedes een heel competitieve, territoriale maar lucratieve markt van de auto-industrie. Volgens Dieter Zetsche, topman bij Daimler en hoofd Mercedes-Benz cars, is de X-klasse het laatste gat in de portfolio dat wordt opgevuld.

In de Verenigde Staten groeit de markt voor pick-ups 20% per jaar. De verkoop domineert ook de automarkten in Argentinië, Australië en Brazilië. Toch wacht het Duitse automerk nog met de Amerikaanse automarkt te betreden omdat dit segment wordt gedomineerd door de grote 3 uit Detroit.

Eind 2017 zal de X-klasse van Mercedes te koop zijn in Europa, Latijn-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika. Er werden nog geen richtlijnen meegegeven wat de prijs betreft. Mercedes verwacht dat de markt voor pick-ups met 40% zal groeien tegen 2025 tot 2,8 miljoen wagens per jaar.

De Mercedes pick-up zal het gat dichten tussen commercieel en privé gebruik van pick-ups. 30 jaar geleden had ook niemand kunnen dromen dat SUV’s zo populair zouden zijn als vandaag. De Duitse autoproducent verwacht dat het met pick-ups dezelfde richting zal uitgaan.

Zo zal de pick-up van Mercedes er uit gaan zien:

De ‘stylish explorer’

Mercedes pick-up 4

De ‘powerful adventuer’

Mercedes pick-up

Een stijlvol, luxueus, Mercedes-achtig interieur met aluminium en eik.

Mercedes pick-up 2

Lederen zetels met plaats voor 5 personen.

Mercedes pick-up 3

Bronnen + Foto’s: Business Insider + Bloomberg