Mexican-peso

Vorig jaar kreeg de Mexicaanse peso flinke klappen te verduren. Met name toen de overwinning van Trump een feit was, moest de Mexicaanse valutamunt het flink vergelden. Sinds het begin van dit jaar is er echter sprake van een trenddraai.

De Mexicaanse peso is op dit moment de best presterende valutamunt tegenover de dollar. Zo is de peso de afgelopen 3 maanden met 11% in waarde gestegen. En deze stijging heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers durven terug te keren naar de hard afgestrafte munt.

Hedgefondsen keren terug naar de Mexicaanse peso

peso-herleeft

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de hedgefondsen voor het eerst in 11 maanden tijd ‘Bullish’ gestemd zijn over de Mexicaanse peso. De totale koopposities van deze fondsen zijn in verhouding tot het herstel van de Mexicaanse munt zelfs nog harder gestegen.

Deze stijging is volgens David Tawil, van Maglan Capital, te danken aan de mildere Amerikaanse houding tegenover Mexico. Daarnaast is hij van mening dat de beleggers te pessimistisch zijn geweest over de plannen van Trump. Deze ‘verkiezingstaal’ is vooralsnog niet echt concreet gemaakt en de daadwerkelijke acties zullen hoogstwaarschijnlijk minder erg zijn dan waar eerst op gerekend werd.