Als er iemand is die weet hoe je succesvol moet zijn, dan is het Richard Branson wel. De Britse miljardair bouwde 8 miljardenbedrijven in 8 verschillende sectoren. Daarnaast heeft hij ook nog tijd om boeken te schrijven, te sporten en tijd door te brengen met zijn familie. Hoe blijft Richard Branson zo succesvol?

In een recente blog schreef de miljardair zijn 10 tips neer die volgens hem aan de basis liggen van zijn succes.

-1. Volg je dromen

Je zal nooit succesvol worden wanneer je niet graag doet waar je mee bezig bent. Je moet iedere morgen vol passie en energie wakker worden. Mensen die doen wat ze graag doen, realiseren het meeste in het leven. En ze genieten er ook meer van. Diegene die zijn dromen probeert waar te maken, durft ook de nodige risico’s te nemen.

-2. Doe iets goeds

Wanneer je niet iets doet dat een positieve invloed heeft op het leven van andere mensen, moet je geen ondernemer worden. Je moet er niet aan beginnen met de intentie rijk te worden, je moet er aan beginnen met de intentie om andere mensen te helpen.

-3. Geloof in je ideeën

‘Als je niet trots bent op je ideeën, wanneer je niet gelooft in je plannen, waarom zou iemand anders dat dan doen?’ Wanneer je begint met het idee om er in de toekomst mee te stoppen, moet je er ook niet aan beginnen.

Foto Credit: Flickr/Hardo Müller

-4. Maak plezier

Plezier maken is een van de belangrijkste dingen in het leven. Wanneer je geen plezier hebt, kan je beter iets anders gaan doen.

-5. Geef nooit op

Je komt in je leven altijd op momenten dat opgeven de gemakkelijkste oplossing is. Maar je wordt pas succesvol wanneer je door die moeilijke momenten heen kan gaan, zonder op te geven. Succes wordt niet enkel bepaald door je talent, maar ook door je doorzettingskracht.

-6. Blijf nieuwe uitdagingen verzinnen

Schrijf elk idee op dat in je hoofd ontstaat. Wanneer je ze niet opschrijft, gaan ze weg. En die ideeën heb je nodig om nieuwe uitdagingen te verzinnen. Uitdagingen houden je alert en gefocust.

-7. Leer delegeren

Je moet leren dat je niet alles zelf moet doen. Je moet leren loslaten en vertrouwen hebben in anderen. Wanneer andere mensen taken kunnen doen waar jij niet zo goed in bent, maak je tijd vrij om te doen waar je wel goed in bent.

-8. Verzorg je team

Je eigen succes is belangrijk, maar het succes van je team is dat ook. Wanneer je teamleden graag komen werken en gemotiveerd zijn, zullen ze hun werk beter doen. En daar profiteert iedereen van, dus jij ook.

-9. Kom buiten

Succes komt niet vanzelf, je moet het vinden. De beste manier is door ook eens vanachter je computer vandaan te komen en naar buiten te gaan. Netwerken doe je niet achter je scherm.

-10. Wanneer mensen iets slecht over je zeggen, bewijs het tegendeel

Je moet voorbereid zijn op kritiek, hoge bomen vangen veel wind. Maar het beste dat je kan doen, is bewijzen dat je beter bent. Bewijs criticasters het tegendeel.

Bron: CNBC

Foto Credit: Wikimedia Commons/Priory Studios