De beste manier om rijk te worden, is ervoor zorgen dat er altijd geld binnen komt. Wanneer je nooit zonder inkomsten zit, heb je de mogelijkheid om een fortuin uit te bouwen. Daarom moet je altijd meerdere bronnen van inkomsten aanboren. Het is geen exacte wetenschap, maar het is niet toevallig dat de meeste miljonairs verschillende inkomstenbronnen hebben. Hoeveel heb jij er?

Meerdere inkomstenbronnen hebben is geen overlevingstechniek, het is een manier om miljonair te worden. En de cijfers bewijzen het.

  • 65% van de self-made miljonairs heeft 3 inkomstenbronnen
  • 45% van de self-made miljonairs heeft 4 inkomstenbronnen
  • 29% van de self-made miljonairs heeft 5 of meer inkomstenbronnen

Het creëren van verschillende inkomstenbronnen is zoals het diversifiëren van je beleggingen. Bij beleggen leg je ook niet al je eieren in hetzelfde mandje. Wanneer een inkomstenbron opdroogt, kan je nog terugvallen op de anderen. En wanneer geen enkele inkomstenbron problemen ondervindt, stroomt het geld binnen.

Hoe creëer je nu verschillende inkomstenbronnen?

-1. Heb je een fulltime job? Begin een eigen bedrijf

De helft van de miljonairs in de wereld heeft zijn eigen bedrijf. Wanneer je een goed idee hebt, kan je daar je eigen bedrijf rond bouwen. Let er wel op dat je niet tegen de regels van je werkgever in gaat. Je hebt vooral in het begin het geld van je fulltime job nodig. Meerdere inkomstenbronnen uitbouwen heeft tijd nodig.

-2. Zoek naar inkomstenbronnen binnen je bedrijf

Je kan ook binnen je eigen bedrijf extra inkomstenbronnen vinden. De kans is groot dat je bedrijf uit verschillende onderdelen bestaat. Misschien kan je ergens anders ook aan de slag. Of je kan opleidingen geven binnen je bedrijf. Je kan misschien ergens anders verantwoordelijke worden. Wees creatief en kijk eens rond wat er allemaal mogelijk is.

-3. Creëer een passief inkomen

Een passief inkomen vereist tijd en inspanning in het begin, maar creëert daarna ononderbroken inkomsten zonder dat je nog iets (of weinig) moet doen. De onlinewereld zit vol met mogelijkheden om een passief inkomen op te bouwen.

Bron: Inc.com