Miljonair (2) Succes komt niet vanzelf en het komt ook niet van de ene op de andere dag. Succes heeft een bepaalde mindset nodig, doorzetting en hard werken. Simpelweg succes willen is niet voldoende om miljonair te worden. Succes is als een muis in een pot met room die spartelt totdat de room boter wordt en er uit kruipt. (denk daar maar even over na 😉 ) Het beste dat je kan doen om succesvol te worden, is zo vroeg mogelijk beginnen. De ideale periode zijn de jonge jaren tussen 20 en 30. Je zit nog vol energie, je hebt tijd en je kan van je fouten leren. Waarschijnlijk zal niet iedereen je even serieus nemen, maar in feite is dat hun probleem. Later zullen ze wel anders piepen. Enkele van de meest succesvolle mensen van vandaag leerden onderstaande ervaringen toen ze nog jong waren wat hen een enorme voorsprong gaf op hun leeftijdsgenoten. En door dat verschil zijn ze vandaag miljonair en de rest niet.

# 1. Leer je eigen geld beheren

Geld moet geen drijfveer zijn voor succes. In de meeste gevallen volgt geld automatisch wanneer je succesvol wordt. Je eerste jobs zijn dan ook ontzettend belangrijk. Het leert je verantwoordelijkheid en hoe je moet omgaan met geld. Dit is het moment dat je leert je uitgaven onder controle te houden en ervoor te zorgen dat je als persoon winst maakt (dus minder uitgeeft dan je verdient) zodat je die winst kunt investeren in je toekomst.

# 2. Leer wat falen is

De beste manier om veel geld en problemen te besparen, is door zo snel mogelijk tegen de lamp te lopen. Iedereen loopt in zijn leven wel eens tegen een gloeiendhete lamp aan of in het slechtste geval tegen een keiharde muur. Het belangrijkste is dat je leert uit die fouten en hoe sneller je die fouten maakt, hoe sneller je die ervaring te pakken hebt. Er is niets mis met falen zolang je maar leert uit je fouten.

# 3. Begin je eigen bedrijf

Nadat je wat werkervaring hebt, wordt het tijd om de toekomst in eigen handen te nemen. Wanneer je punt 1 geleerd hebt, is het tijd om de mantel van de autoriteit af te nemen. Zo leer je zelf moeilijke beslissingen nemen. Eens je door hebt wat er nodig is om het werk gedaan te krijgen, zie je de methodes die leiden naar succes. En vergeet punt 2 niet, als je faalt moet je opnieuw beginnen maar leer dan wel uit de fouten. En kijk dan verder naar punt 5.

# 4. Organiseer

Als er iets is wat alle succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben dan is het wel dat ze een zeer drukke agenda hebben. Je moet dus leren organiseren. Een goede organisatie ontstaat wanneer je de prioriteiten kunt herkennen. Je zal ook opofferingen moeten maken ten voordele van je eigen bedrijf. Dat is het moment dat een succesvolle volwassen ondernemer geboren wordt.

# 5. Doorzetten

Falen is dan wel altijd een optie, maar succesvolle mensen hebben ook de kracht om nooit op te geven. Wanneer er zich donkere wolken boven je hoofd samenpakken, worden we onzeker, beginnen we te twijfelen en bekruipt ons de angst nooit meer serieus genomen te worden. Maar in plaats van te dweilen met de kraan open moet je de problemen langs alle kanten bekijken en doorzetten tot je de oplossing gevonden hebt.

# 6. Aanpassen

Het ideale scenario is uiteraard doen wat je graag doet en daarmee je geld verdienen. Maar dit is niet altijd mogelijk. Er zijn misschien te veel kandidaten voor diezelfde doelstelling of er is bijvoorbeeld geen vraag naar jouw product. Je kan dus handig en getalenteerd zijn, maar je moet je ook kunnen aanpassen om succesvol te worden. Je kunnen aanpassen helpt je ook wanneer je de ervaring van het ene kunt gebruiken bij het andere, ook al is dat niet dezelfde job.

# 7. Omarm een 2e opinie

Hoe goed, slim of talentvol je ook bent, luister altijd naar constructieve feedback. Het is niet alleen voldoende dat jij tevreden bent over je prestaties, het is evenzeer belangrijk dat je luistert naar je publiek en dat je publiek tevreden is over je prestaties.