Voor veel mensen is dit waarschijnlijk een kip-of-ei verhaal, maar miljonairs zijn vaak gestopt met 1 zeer slechte gewoonte: klagen. Je kan zeggen dat het logisch is dat rijke mensen niet klagen omdat ze … rijk zijn. Anderzijds hebben niet-rijke mensen alle redenen om te klagen, ze zijn immers … niet-rijk. Maar klopt dat wel?

Het klopt niet helemaal dat rijke mensen nooit klagen en dat niet-rijke mensen altijd klagen. Onderzoeken hebben wel uitgewezen dat mensen met dezelfde gewoontes elkaar aantrekken. Dat betekent ook dat mensen die veel klagen, veel negatieve energie en andere mensen die klagen, aantrekken.

Klagen haalt het slechtste in mensen naar boven. Het geeft een negatief gevoel en het creëert een gevoel alsof heel de wereld tegen je is. Maar in het algemeen brengt het je geen stap verder.

Rijke mensen zijn veel vaker positieve mensen. Ze omringen zich ook met mensen die vooruit kijken, niet achteruit. Je kan je verleden niet veranderen, wel je toekomst. Dit creëert een positieve vibe waardoor alles sneller vooruit gaat.

Wil je miljonair worden, dan moet je dus vooral stoppen met klagen.

Daarna kan je de volgende 7 geld tips toepassen:

-1. Problemen met je budget? Werk aan de inkomsten. Te veel mensen leggen de focus op besparen terwijl het grootste potentieel bij je inkomsten ligt.

-2. Stel doelen. Werk met doelen op korte en lange termijn. Zonder doelstellingen weet je niet wat je moet doen. Geen plan is ook een plan, alleen een heel slecht plan.

-3. Betaal je facturen. Laat nooit een factuur onbetaald. Betalen moet je toch, waarom zou je dan een boete riskeren en meer betalen dan nodig?

-4. Gebruik cash geld. Cash geld gebruiken zorgt ervoor dat je fysiek ervaart dat je geld uitgeeft. Via cash geld denk je 2x na of de uitgave wel nodig is.

-5. Maak van beleggen een gewoonte. Beleggen moet eenzelfde gewoonte zijn als sparen, of een lening afbetalen. Het moet een maandelijks onderdeel zijn van je budget. Zo lig je nooit wakker van stijgende of dalende beurzen. (P.S. Schrijf hier in op onze gratis nieuwsbrief)

-6. Neem de controle. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor jouw financiële situatie. Zorg dat je de controle niet verliest.

-7. Mik op meer. Hoe hoger je salaris, hoe meer opties je hebt. Wie €1 miljoen wil verdienen, moet op €10 miljoen mikken. Je bent tot meer in staat dan je denkt. Maar vergeet niet dat een hoger inkomen niet betekent dat je ook meer geld moet uitgeven.

Bron: Inc (2)

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER