Saoedi-Arabië heeft zaterdag de minister van Olie Ali al-Naimi ontslagen. Hij wordt opgevolgd door Khalid al-Falih, voorzitter van Saudi Arabian Oil Co, ook wel bekend als Aramco.

De inmiddels tachtigjarige Ali al-Nami was minister sinds 1995 en was stevig gekant tegen een verlaging van de olieproductie door zijn land.

Het besluit Ali al-Nami ter zijde te schuiven en te vervangen voor Khalid al-Falih komt niet als een verrassing en past in een bredere herschikking van het ministerie van olie van Saoedi-Arabië, dat tegenwoordig door het leven gaat als het ministerie van Energie. Het land legde nog geen twee weken terug een ambitieus plan op tafel waarmee het minder afhankelijk wil worden van olie.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.