Nike Mags

Fans van de film ‘Back tot he Future’ zullen ze ongetwijfeld herkennen, schoenen die zichzelf vastmaken. Nike heeft eindelijk een zeer beperkte oplage verkocht van deze schoenen. Een zeer select groepje fans mocht ze in ontvangst nemen. En mogelijk hebben deze verzamelaars goud in handen.

Er werden maar 89 paar ‘Nike Mags’ gemaakt en geïnteresseerden moesten $10 betalen om mee te mogen doen met de loterij om een paar te winnen. De opbrengst gaat naar de Michael J. Fox Foundation. Fox was diegene die Marty McFly speelde in de film en de futuristische schoenen droeg.

De ‘Nike Mags’ schoenen zijn een bijna exacte replica van de schoenen in de film. Via een sensor begint de schoen de veters zelf te binden wanneer men de schoenen aandoet. Via knoppen aan de zijkant kan men de spanning verder regelen. Er is ook een knop om de lichten aan en uit te zetten.

In 2011 produceerde Nike nog 1.500 niet-zelf-bindende ‘Nike Mags’ die op eBay verkocht werden ten voordele van de Michael J. Fox Foundation. Het hoogste bod voor een van deze schoenen was $9.959. In het totaal bracht die veiling $5.695.190 op.

De echte ‘Nike Mags’ zullen meer dan waarschijnlijk voor veel meer dan $9.959 over de toonbank gaan … indien een van de 89 eigenaars ooit zou besluiten om te verkopen uiteraard. Dat maakt dat deze 89 echte ‘Nike Mags’ ongetwijfeld een van de duurste schoenen ter wereld zijn.

Bron: MarketWatch