Europese crisis De meeste mensen hebben totaal geen idee wat er écht gebeurt tijdens een monetaire crisis, laat staan dat ze zich kunnen voorbereiden. Nochtans kan je met een goede, simpele voorbereiding rijker dan 99% van de bevolking een nieuwe crisis overleven. Monetaire crisissen zijn er overal en altijd. In 2001 ging bijvoorbeeld de Argentijnse overheid failliet, het kon $100 miljard aan schulden niet meer terugbetalen. De Argentijnse munt verloor 70% van zijn waarde op enkele weken tijd, inflatie steeg tot 40%, de economie kromp 28%, lonen krompen 24% en werkloosheid steeg tot 25%. Maar we moeten niet 15 jaar terug gaan en aan de andere kant van de wereld kijken om een monetaire crisis te vinden. Denk maar aan Griekenland, Portugal, Ierland en Cyprus. De euro heeft al meer dan 25% van zijn waarde verloren sinds de Europese crisis, de economie van deze landen ligt in puin en werkloosheid swingt de pan uit. Waren deze landen niet vastgekluisterd aan de euro, was hen hetzelfde lot beschoren als Argentinië. Wat er in Argentinië gebeurde, kan ook met de hele Europese Unie gebeuren. De Europese banksector is nog geen euro gezonder dan tijdens de financiële crisis. De negatieve rentevoet bij de ECB eet de marges weg van de banken zodat de resultaten door het stof gaan. Schulden van overheden blijven stijgen ondanks alle besparen en de economie groeit niet meer.

Nieuwe Europese crisis: voorbereiding is 80% van je succes

Een nieuwe monetaire crisis loert om de hoek, alleen zal het deze keer nog erger zijn dan 8 jaar geleden. Centrale banken hebben overheden tijd gekocht om orde op zaken te stellen, helaas hebben overheden deze tijd grandioos verkwist. Biljoenen euro’s werden gecreëerd uit het niets maar belande niet in de economie. Het zorgde alleen voor een overgewaardeerde aandelenmarkt, obligatiemarkt en vastgoedmarkt. In een worst-case scenario vallen deze activa terug tot hun echte waarde. Hoeveel dat is weet niemand, maar het zal alvast veel lager zijn dan de huidige waarde. Je kan op voorhand nooit inschatten hoe erg een crisis wordt, maar zonder voorbereiding ben je een vogel voor de kat. Om je geld te beschermen moet je dus op zijn minst voorbereid zijn. 99% van de bevolking heeft geen voorbereiding. De 1% die het wel doet, overleeft niet alleen een monetaire crisis maar wordt er zelfs rijker van.

1 munt is essentieel

Een goede voorbereiding begint met de juiste investering. Er is 1 munt die tijdens een monetaire crisis fors in waarde stijgt. Terwijl de peso in Argentinië 70% daalde, steeg deze munt 300%. Deze onmisbare munt was zelfs de enige die tijdens de hyperinflatieperiode in Duitsland tussen 1919 en 1923 sneller steeg dan inflatie (namelijk 7.000%). Deze munt is met andere woorden cruciaal om je financieel vermogen in stand te houden tijdens de volgende Europese crisis. Zorg ervoor dat jij bij de 1% van de bevolking hoort. Op dit moment kan je deze munt nog vrij gemakkelijk kopen. Maar het is onzeker hoe lang dit nog gaat duren. Om iedereen de kans te geven zijn geld voldoende te beschermen, hebben we een E-book geschreven. In dit Slim Beleggen E-book leggen we je exact uit:

  • Welke munt essentieel is
  • Hoe je deze munt kunt kopen
  • Waar je deze munt kunt kopen
  • Waarom deze munt enorm in waarde kan stijgen

Voor slechts €4,95 (eenmalige betaling) ontvang je onmiddellijk deze praktische gids samengesteld door het uitgebreide researchteam van Slim Beleggen.