Online streamingplatform Netflix heeft een nieuwe belangrijke mijlpaal bereikt. Nadat het bedrijf er 8,5 miljoen nieuwe abonnees bij kreeg in het vierde kwartaal van 2020, heeft Netflix nu meer dan 200 miljoen abonnees.

De winst van Netflix bedroeg in het vierde kwartaal $542 miljoen. De omzet steeg met 21% tot $6,6 miljard dollar. Het aandeel van het bedrijf reageerde erg positief op dit nieuws. Op woensdag steeg het aandeel met meer dan 16%, in het midden van de handelssessie.

In heel 2020 heeft Netflix 37 miljoen nieuwe abonnees binnengehaald, wat een stijging van 31% is ten opzichte van vorig jaar. Wat echter belangrijker is, is de melding van het bedrijf dat het bijna een positieve vrije kasstroom heeft.

Het feit dat Netflix van plan is om de inkoop van aandelen te handhaven, heeft het aandeel ook nog een extra positieve impuls gegeven.

Netflix stelt:

We zullen geen externe financiering meer nodig hebben voor de dagelijkse activiteiten. Dit is een goede zaak voor beleggers die zich zorgen maakten over de schuldenlast en inhoudelijke uitgaven van het bedrijf.

Competitie

Netflix benadrukte wel nog dat het bedrijf waarschijnlijk te kampen zal krijgen met een verhoogde concurrentie. Tot nu toe blijft Netflix echter “the king of streaming” maar nieuwe platformen zouden wel voor moeilijkheden kunnen zorgen.

In 2020 werden er een aantal nieuwe streamingplatformen gelanceerd zoals NBC Universal, Discovery+ en HBO Max. Hiernaast ging Disney+ van start dat nu al meer dan 80 miljoen abonnees telt.

Netflix heeft er echter vertrouwen in dat zij de grootste streamingspeler zullen blijven.

Het bedrijf besluit:

Ondanks het succes van Disney+, registreerde Netflix de grootste groei van betalende abonnees in de geschiedenis.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties