Aston Martin AM-RB 001

Rijdt Max Verstappen binnenkort met een Aston Martin? Er worden steeds meer details bekend gemaakt over de nieuwe hypercar die Aston Martin bouwt samen met het Red bull Racing Formula One team. Zo zal bijvoorbeeld geen enkel element in de auto nog uit staal bestaan.

We zijn er zeker van dat Max Verstappen hier wel eens een ritje mee wil maken.

Chief design Marek Reichman sprak recent met Motoring en liet wat meer licht schijnen op de nieuwe Aston Martin. Zo moet de auto in productie gaan eind 2018 en zal er een grote focus liggen op het gewicht dat zo laag mogelijk moet zijn. Hiervoor gebruikt het team titanium en vezels.

Met een V-12 motor tussen 6 en 7 liter moet de racewagen ‘the most incredible sounding car out there’ maken. Men streeft naar een kracht/gewicht ratio van 1. Dit wil zeggen dat de motor 1.000 pk kan produceren bij een gewicht van 1.000 kg. Op topsnelheid zal de motor 1.000 pk produceren aan een snelheid van 400 kilometer per uur.

Aston Martin hypercar

De wagen zou 4.000 pond neerwaarts kracht produceren en meer dan 4G in de bochten. Er zouden tussen 99 en 150 auto’s geproduceerd worden, inclusief 25 wagens voor op een circuit.

Red Bull heeft de expertise om snelle auto’s te maken terwijl Aston Martin de expertise heeft om mooie en comfortabele auto’s te produceren. De productie is voorzien in de fabriek van Gaydon (UK), de geboorteplaats van de eerste hypercar van Aston Martin, de One-77.

Bron: Business Insider

Foto: Motoring