Krijgt Tesla binnenkort een koekje van eigen deeg? De voormalige hoofdingenieur die het Model S van Tesla heeft ontworpen, Peter Rawlinson, introduceerde recent het eerste prototype van zijn eigen bedrijf Lucid Motors. Rawlinson werkt aan deze elektrische auto samen met Eric Bach, voormalig directeur ingenieurs bij Tesla.

Het mag niet verbazen dat het eerste prototype van Lucid Motors, de Lucid Air, veel lijkt op de Model S van Tesla. Een basisversie van deze meer luxueuze auto zou ‘slechts’ $52.500 kosten. Naarmate er meer opties bijkomen, kan dit oplopen tot $100.000.  Lucid Motors kan best een interessante uitdager worden voor Tesla. De auto ziet eruit als een verbeterde versie van de Model S.

Lucid Motors werd in 2007 origineel opgericht als producent van batterijen voor elektrische auto’s. Het bedrijf werkte aan batterijen die sneller zouden moeten opladen en een grotere afstand kunnen afleggen. Er werd niet bevestigd of dit het geval zal zijn voor de productieauto’s van Lucid Motors.

Indien alles volgens plan verloopt, kan de eerste Lucid Air eind 2018 van de band rollen. De auto zal in ieder geval sexy, speels en comfortabel worden. Tesla zal zich niet direct zorgen moeten maken omdat het veel voorsprong heeft op gebied van merknaam en kapitaal, maar de auto kan een mooie aanvulling worden in de elektrische revolutie op de automarkt.

De uitdager van Tesla en alle andere luxeauto’s zal er naar alle waarschijnlijkheid zo uitzien (duurste versie):

Een panoramisch dak, twee stoelen op de achterbank die 55 graden naar achter kunnen leunen en een 29-speaker audiosysteem. Lucid Air 2

Een actieradius van 500 kilometer en 1.000 pk. (de goedkopere modellen hebben een actieradius van 385 kilometer en 400 pk) Lucid Air

Hoewel de auto smaller is dan de Model S van Tesla is de Lucid Air heel ruim vanbinnen en heeft het meer beenruimte. De auto kan ook gebruikt worden voor luxueuze taxidiensten zoals UberBLACK. Lucid Air achterzetels

Er zijn 3 beeldschermen waarmee alle functies van de auto eenvoudig bediend kunnen worden. Bepaalde opties verdwijnen tijdens het rijden zodat alleen de meest relevantie informatie overblijft.

Lucid Air display

Bron: Business Insider

Foto’s: Business Insider/Justin Gmoser