De nieuwe Mercedes-Maybach 6 cabrio is een wagen waar veel mensen van zullen dromen. Deze conceptwagen werd voorgesteld in The Pebble Concours d’Elegance in Californië. De elektrische auto van 6 meter voor 2 personen is niets minder dan adembenemend mooi. Het toont aan dat Mercedes ambitie heeft op de markt van de elektrische luxewagens.

Deze 2-zitter in blauw en wit met een interieur van hout kan een afstand afleggen van 500 kilometer. Hij wordt omschreven als de ‘ultieme luxeauto van de toekomst’. De Mercedes-Maybach 6 cabrio werd ontworpen als een sportieve jacht op wielen.

De batterij van de wagen bevindt zich onderaan de auto zodat de lange neus kan dienen als opslagruimte. Deze opslagruimte kan zelfs in 2 worden gesplitst wanneer je de ‘koffer’ open doet.

De auto ziet er aan de buitenkant uit als een American Saloon uit de jaren ’40. De binnenkant is precies een cocktail bar.

Gorden Wagener, hoofd ontwerp bij Daimler AG, omschrijft de Mercedes-Maybach 6 cabrio als volgt:

“The Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet takes modern luxury into the realms of the ultimate in luxury, and is the perfect embodiment of our design strategy. Breathtaking proportions combined with a luxurious “haute couture” interior help to create the ultimate experience.”

Bronnen + Foto’s: CNN Money + Express