(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdagavond hoger gesloten op nieuwe records voor de S&P500 en de Nasdaq.
 
De S&P500-index steeg 0,3 procent tot 3.703,43 punten, technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent naar 12.623,18. De Dow Jones-index eindigde 0,4 procent hoger op 30.182 punten. 

Maandag sloot de Nasdaq al op een record. Tech- en groeiaandelen zijn weer in trek nu het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames hard stijgt in de Verenigde Staten en het economisch herstel in het gedrang komt door hernieuwde lockdownmaatregelen.

De beurzen klommen na het bericht van persbureau Bloomberg dat Republikeinse leiders in het Congres willen overleggen met het Witte Huis over een steunpakket van 900 miljard dollar vanwege de coronacrisis.

De farmaciesector kreeg een impuls van de start van het vaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk, waar men is begonnen een vaccin van Pfizer en BionNTech toe te dienen. 

“Het is touwtrekken tussen hoe we er zo bijna zijn, met het goede nieuws over het vaccin en het einde in zicht hebben, tegenover een nieuwe klap voor de economische productie als er een nieuwe piek komt terwijl het vaccin er nog niet is”, zei vermogensbeheerder Georgina Taylor van Invesco.  “We zijn nog niet uit de gevarenzone; er is een kans op verdere lockdowns, met name in de VS.”

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade zijn beleggers nerveus over de stijging van het aantal coronagevallen en hebben ze geen zin om risico te nemen. Met de goedkeuring van vaccins in de VS kan het sentiment echter zo weer omdraaien, aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak was het relatief rustig in de VS. Het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse mkb daalde in november gedaald na een stabiel niveau in oktober.

De arbeidsproductiviteit steeg in het derde kwartaal minder hard dan in de drie maanden ervoor.  

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag op 1,2112. Olie werd een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft documenten ingediend voor de verkoop van eigen aandelen ter waarde van maximaal 5 miljard dollar. Het aandeel steeg ruim 1 procent.

De FDA zal dinsdag naar verwachting twee aparte analyses publiceren betreffende het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. De documenten dienen als basis voor de beoordeling die gepland staat voor komende donderdag. Pfizer steeg 3 procent terwijl BioNTech 1,9 procent won.

United States Steel Corp betaalt 774 miljoen voor een belang van 50,1 procent in Big River Steel. Hiermee krijgt de staalmaker zeggenschap over één van de meest geavanceerde staalfabrieken in de VS. Het aandeel van US Steel steeg 13 procent.

Gilat Satellite Networks eindigde 3 procent in de plus nadat het bedrijf in satelliettechnologie een miljoenenorder ontving van het Amerikaanse ministerie van defensie.

General Electric steeg 0,9 procent. GE loste 1,5 miljard dollar af aan GE Capital en besloot voor 2,5 miljard dollar aan pensioenverplichtingen voor te financieren.

Foot Locker heeft een zogenaamde ‘poison pill’ geactiveerd nadat de grootste aandeelhouder van de retailer, Vesa Equity Investment, zijn belang heeft verhoogd naar 12,2 procent. Foot Locker wil hiermee voorkomen dat een eventueel overnamebod te laag zou zijn. Vesa kreeg recent mededingingsgoedkeuring om een belang tot maximaal 50 procent in Foot Locker op te bouwen. Het aandeel steeg 3 procent.

Beleggers zullen verder de vaststelling van de uitgifteprijs voor de beursgang van DoorDash in de gaten houden. Woensdag start de handel in het aandeel van de maaltijdbezorger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.