(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag licht lager gesloten. De Dow Jones index verloor 0,1 procent tot 25.952,48 punten. De S&P 500 leverde 0,2 procent in en sloot op 2.896,72 punten en de Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8.091,25 punten.

Na een extra vrije dag op maandag vanwege Labor Day kwam Wall Street dinsdag niet goed uit de startblokken. Zorgen over de mondiale handelsconflicten tussen de VS en andere grote economieën speelden het sentimenten parten. Sterke inkoopmanagersindexen konden dit gedurende de handelsdag wel deels compenseren.

Hoewel de index van Markit duidde op een groeivertraging in augustus, liet die van ISM de sterkste stijging zien in zo’n 14 jaar. Volgens marktkenners ligt de focus deze week evenwel op het banenrapport van vrijdag. “Dat kan de toon zetten voor de rest van de maand”, aldus vermogensbeheerder Paul Nolte van Kingsview Asset Management.

Momenteel draait het echter vooral om de handelsoorlog die de Amerikaanse president Donald Trump voert met diverse grote handelspartners. Dit weekend dreigde Trump om Canada buiten een nieuwe NAFTA-deal te houden. Woensdag gaan de onderhandelingen tussen de twee Noord-Amerikaanse buurlanden verder nadat vorige week geen deal werd bereikt. Verder treden deze week opnieuw importsancties in werking op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De onderhandelingen tussen Washington en Beijing lijken niet te willen vlotten en de markt wacht dan ook af hoe China terug zal slaan.

“De markt zal al het nieuws omtrent de handelsconflicten in de gaten houden”, aldus investeringsstrateeg Bill Stone van Stone Investment Partners.

De olieprijs is dinsdag licht gestegen. Op een settlement van 69,87 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,07 dollar of 0,1 procent meer waard.

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1579. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1588.

Bedrijfsnieuws

Nike was de gebeten hond in New York en verloor 3,2 procent. Het sportmerk onthulde een nieuwe reclamecampagne met als boegbeeld de veelbesproken American Football speler Colin Kaepernick. Hij protesteerde eerder tegen buitensporig politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten door te knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. Dat maakte hem voor een deel van de bevolking een icoon maar door een deel wordt hij daarom ook verguist. De keuze van Nike is extra opvallend omdat het de officiële leverancier is van de National Football League. Kaepernick is momenteel verwikkeld in juridische procedures met de NFL.

Amazon.com zag zijn waarde dinsdag voor het eerst boven de 1 biljoen dollar uitkomen. Dat was tot nu toe alleen Apple gelukt. Amazon steeg uiteindelijk 1,3 procent op een slot van 2.039,58 dollar en had daarmee een marktkapitalisatie van circa 982 miljard dollar.

Tesla werd door Goldman Sachs op de verkooplijst gezet. Met name op de middellange en lange termijn voorziet de Amerikaanse bank veel beren op de weg voor de maker van elektrische voertuigen. “Dat kan druk zetten op de brutomarges en winstgevendheid”, aldus Goldman Sachs. Het aandeel Tesla daalde 4,2 procent. Facebook kreeg een adviesverlaging naar Neutraal bij MoffettNathanson en verloor 2,6 procent.

Zoekmachine Google bestaat dinsdag 20 jaar. Moederbedrijf Alphabet sloot dinsdag 1,6 procent lager.

Andere opvallende koersbewegingen waren er voor Conn’s en Ocean Rig UDW. Woonwinkel Conn’s werd dinsdag aanvankelijk beloond voor beter dan verwachte cijfers maar beleggers waren toch bezorgd over de ontwikkeling van de vergelijkbare verkopen, waarop het aandeel 13,3 procent daalde.

Dienstverlener aan de oliesector Ocean Rig zag de beurswaarde met 12 procent toenemen nadat bekend werd dat het bedrijf wordt overgenomen voor Transocean voor 2,7 miljard dollar. Het aandeel van Transocean verloor 6,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.