De prijs van een bitcoin doormaakt iets dat niet onopgemerkt mag blijven.

Het zal investeerders en volgers van bitcoin wellicht opgevallen zijn. De prijs van een bitcoin begint de laatste weken zijn volatiliteit kwijt te raken en legt daarbij tevens een stabiele weg naar boven af.

bitcoin dag tien in artikel

Prijs van een bitcoin op koers

Dit bitcoin is nu al tien dagen op rij meer dan $1.000 dollar waard, en het ziet er naar uit dat deze reeks doorgezet zal worden. In de dan wel korte geschiedenis van de bitcoin is dit niet eerder voorgekomen.

Zelfs na tegenvallende berichten uit China zoals de beperkingen die bitcoin exchanges opgelegd hebben gekregen, deert de bitcoinprijs niet.

bitcoin-koers 24 februari

Gratis Bitcoin Gids

Al eerder lukte het de bitcoinprijs boven de $1.000 uit te breken. In 2013 op 29 en 30 november en even daarna op 3 en 4 december. Destijds was de prijs van de bitcoin extreem volatiel en raakte kort in een manische fase. Ook begin dit jaar lukte het de bitcoinprijs boven de $1.000 uit te komen. Begin dit jaar werd de bitcoin gedurende 2 tot en met 8 februari voor meer dan $1.000 verkocht om daarna weer flink terug te vallen tot zelfs onder de $800.

Vandaag zitten we al op dag 10 van een reeks dagen waarbij een bitcoin voor ruim boven de $1.000 wordt verkocht. Daarbij is de prijs niet eens volatiel en zet de bitcoin een gestage klim voort. Zelfs een diepe duikeling zal de prijs van een bitcoin nog boven makkelijk boven de $1.000 grens kunnen houden.

Duidelijk is dat de bitcoin een nieuwe steun aan het creƫren is: de steun van $1.000. Dit is een belangrijke psychologische grens die al eerder getest was maar nu echt goed getest wordt. Vanaf dit punt kan de prijs van de bitcoin zich verder ontwikkelen. In het verschiet ligt een mogelijke ETF dat mogelijk op 11 maart live zal gaan. Mocht dit werkelijkheid worden, dan kunnen we met hele grote zekerheid een hele sterke prijsstijging gaan verwachten voor bitcoin.